Κούλογλου: Είμαι υπέρ του πλήρους διαχωρισμού Εκκλησίας-κράτους

Κούλογλου: Είμαι υπέρ του πλήρους διαχωρισμού Εκκλησίας-κράτους
Ο Στέλιος Κούλογλου Eurokinissi

"Το θετικό είναι ότι μπαίνει το ζήτημα της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, δεν αποτελούν πια οι ιερείς μέρος του στενού Δημόσιου τομέα"

“Είμαι υπέρ του πλήρους διαχωρισμού Εκκλησίας-κράτους, αλλά η κυβέρνηση δεν μπορούσε να αντέξει μια ακόμη μετωπική σύγκρουση μετά τη συμφωνία των Πρεσπών” τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού

Και πρόσθεσε: “Το θετικό είναι ότι μπαίνει το ζήτημα της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, δεν αποτελούν πια οι ιερείς μέρος του στενού Δημόσιου τομέα, αυτό επιτρέπει να γίνουν παραπάνω προσλήψεις προσωπικού. Υπήρξε συμβιβασμός. Αν δεν υπήρχε η συμφωνία των Πρεσπών ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν στα ίδια ποσοστά με τη ΝΔ. Το ΚΙΝΑΛ σε όλα αυτά τα θέματα ταυτίζεται με τη ΝΔ”.

Επιχειρηματολογώντας για την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων ανέφερε τα εξής: “Σε ένα ιδιωτικό σχολείο έπιασαν το γιο του Σ. Σαμαρά να αντιγράφει και έδιωξαν την καθηγήτρια. Στα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα βολεύονται όσοι δεν καταφέρνουν να περάσουν στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα θα λειτουργούσαν ως χώροι υποδοχής τωνν αποτυχόντων στις πανελλαδικές”. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα