Κουμουτσάκος: Ανεύθυνο να παραπέμπει ο Κοτζιάς τη ΝΔ στην αντιπολίτευση των Σκοπίων

O τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος
O τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος EUROKINISSI

Επίθεση στον υπουργό Εξωτερικών εξαπολύει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, θέτοντας το ερώτημα εάν ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να υπογράψει συμφωνία για το Σκοπιανό

Επίθεση στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, εξαπέλυσε με δήλωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β' Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή το Σκοπιανό.

Ο κ. Κουμουτσάκος κατηγορεί τον Νίκο Κοτζιά ότι αντί να απαντήσει στο ερώτημα εάν ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να υπογράψει συμφωνία με την πΓΔΜ, καταφεύγει σε "αστείες υπεκφυγές" και, όπως αναφέρει, επαναφέρει το ερώτημα εάν "προτίθεται ο κ. Τσίπρας να συναντήσει τις επόμενες ημέρες τον κ. Ζάεφ και να δημιουργήσει τετελεσμένα για την χώρα και τους Έλληνες χωρίς να έχει πολιτική νομιμοποίηση;"

ADVERTISING

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κουμουτσάκου

"Σε μία κρίσιμη στιγμή για την πορεία του εθνικού θέματος με τα Σκόπια, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς αρνείται να απαντήσει στο πολύ συγκεκριμένο ερώτημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αν ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να υπογράψει μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Ερώτημα που του διαβιβάσθηκε θεσμικά και αρμοδίως, ήδη από χθες, μέσω του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ. Κοτζιάς αντί να απαντήσει στο πολύ συγκεκριμένο αυτό ερώτημα, καταφεύγει σε αστείες υπεκφυγές και με το γνωστό αλαζονικό και θρασύ ύφος του παραπέμπει με τρόπο πρωτόγνωρα ανεύθυνο τη Ν.Δ. να ενημερωθεί από την σκοπιανή αντιπολίτευση.

Η Ν.Δ. επαναφέρει, λοιπόν, και δημοσίως το ερώτημα που έχουν όλοι οι πολίτες: Προτίθεται ο κ. Τσίπρας να συναντήσει τις επόμενες ημέρες τον κ. Ζάεφ και να δημιουργήσει τετελεσμένα για την χώρα και τους Έλληνες χωρίς να έχει πολιτική νομιμοποίηση;

Υ.Γ. Θα απευθύναμε το ίδιο ερώτημα και στον κ. Καμμένο, αλλά είναι μάλλον προφανές ότι ο κ. Κοτζιάς δεν έχει ενημερώσει ούτε εκείνον".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Σκοπιανό
SHARE:

24Media Network