Κουμουτσάκος: Να μην καταστεί πιο επικίνδυνη η αποσύνθεση της κυβέρνησης

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος
Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος EUROKINISSI

"Αδιανόητο η κυβέρνηση να παραμένει άφωνη στις προκλήσεις της Τουρκίας με τις παράνομες NAVTEX και το Μπαρμπαρός", υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

Την παραίτηση Κοτζιά και τις προκλήσεις της Άγκυρας με την έκδοση NAVTEX και την αποστολή του Μπαρμπαρός στα δυτικά της Κύπρου σχολίασε με δήλωσή του ο τομεάρχης εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

"Η αποσύνθεση της κυβέρνησης Τσίπρα δεν πρέπει να καταστεί ακόμη πιο επικίνδυνη για τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας μας. Είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να παραμένει άφωνη στις νέες προκλήσεις της Τουρκίας με την έκδοση παράνομων navtex και την αποστολή του “Μπαρπαρός” στην περιοχή που τέμνονται οι θαλάσσιες ζώνες Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου", αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος και συνεχίζει: "Η απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας απαιτεί άμεση και αποφασιστική αντίδραση".

"Ο νέος Υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας οφείλει να θέσει το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα τόσο στη Σύνοδο Κορυφής στην Ε.Ε. όπου βρίσκεται, όσο και στο ΝΑΤΟ και τα Ηνωμένα Έθνη" καταλήγει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κοτζιάς, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το μήνυμα του Αλέξη στον Πάνο

Τσίπρας για παραίτηση Κοτζιά: Δε θα δεχθώ διγλωσσία και προσωπικές στρατηγικές στην εθνική γραμμή

Έφτασε το τουρκικό Barbaros δυτικά της Κύπρου

SHARE:

24Media Network