Ο Τσίπρας αναλαμβάνει το ΥΠΕΞ

Ο Τσίπρας αναλαμβάνει το ΥΠΕΞ
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά και από το γραφείο του γνωστοποιήθηκε ότι αναλαμβάνει ο ίδιος το Υπουργείο Εξωτερικών.

Από το Πρωθυπουργικό γραφείο ανακοινώθηκαν τα εξής: “Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών”.

Ο πρωθυπουργός θα κάνει δηλώσεις έξω από το Μέγαρο Μαξίμου πριν αναχωρήσει για Βρυξέλλες και τη Σύνοδο Κορυφής.

Με τον τρόπο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας έληξε μία κρίση που ξεκίνησε με αφορμή την πρωτοβουλία του Πάνου Καμμένου να προτείνει κατά το ταξίδι του στις ΗΠΑ δικό του plan B για το Σκοπιανό, με τη συμμετοχή της ΠΓΔΜ σε μία αμυντική συμμαχία στα Βαλκάνια. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Μαξίμου με τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στη συμφωνία των Πρεσπών και το υπουργείο Εξωτερικών δεν έκρυψε την ενόχληση του. Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος συζήτησαν και έλυσαν το μεταξύ του ζήτημα σε γεύμα τη Δευτέρα, όμως νέες φωτιές άναψαν στο υπουργικό της Τρίτης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα