Κουμουτσάκος: Οι συντάξεις κουρεύτηκαν ΣΥΡΙΖΑ

Κουμουτσάκος: Οι συντάξεις κουρεύτηκαν ΣΥΡΙΖΑ
Δήλωση του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) Eurokinissi

Η οικονομική σφαγή συνταξιούχων και φορολογούμενων ξεκίνησε, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ. “Εάν ο κ.Βούτσης αισθάνεται άνετα να ψηφίζει εκλογικό νόμο μαζί με τη ΧΑ...” σχολίασε. Ευθύνες και σε Τσίπρα για Cosco

Από χθες 150.000 χαμηλοσυνταξιούχοι βιώνουν το ψέμα και την πολιτική εξαπάτηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, σχολίασε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

“Κουρεύτηκαν ΣΥΡΙΖΑ”, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κουμουτσάκος, σημειώνοντας ότι υπήρξε μείωση 40% σε αναπηρικές και επικουρικές συντάξεις, απώλεια του ΕΚΑΣ για 150.000 συνταξιούχους και σημαντικές μειώσεις και από την αυξημένη παρακράτηση φόρου γιατί μειώθηκε το αφορολόγητο, που δε θα μειωνόταν.

“Ο λογαριασμός της κυβέρνησης γίνεται ολοένα και πιο βαρύς και έπεται συνέχεια: Εκκαθαριστικά και ΕΝΦΙΑ” προειδοποίησε, δηλώνοντας: “Η οικονομική σφαγή συνταξιούχων και φορολογουμένων ξεκίνησε. Έχει ονοματεπώνυμα, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Τσίπρας, Καμμένος.”

Ο κ.Κουμουτσάκος αναφέρθηκε και στη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ, υποστηρίζοντας ότι το κείμενο βρίσκεται σε αντίφαση με το κείμενο της συμφωνίας.

“Η αλλοπρόσαλλη πολιτική ΣΥΡΙΖΑ σκοτώνει όποια πιθανότητα οικονομικής ανάπτυξης.

Ειναι υπονόμευση της ανάπτυξης. Η χώρα διασύρεται από την αναξιοπιστία και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης. Η ευθύνη της διακυβέρνησης ανήκει στον πρωθυπουργό και όχι το Δρίτσα ή το Σπίρτζη. Υπεύθυνος ο Τσίπρας”, πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση πως δεν υπάρχουν μη ευπρόσδεκτες ψήφοι, ο εκπρόσωπος της ΝΔ απάντησε: “Εάν ο κ.Βούτσης του ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται άνετα να ψηφίζει εκλογικό νόμο με τη Χρυσή Αυγή δεν έχω τίποτε να πω. Τι να πω; Επιβεβαιώνει τα μεγάλα αδιέξοδα της κυβέρνησης”.

Στο ερώτημα εάν τελικά θα βρεθούν 200 ψήφοι για να εφαρμοστεί νέος εκλογικός νόμος από τις επόμενες εκλογές, ο κ.Κουμουτσάκος απάντησε με νόημα: “Θα φανεί στην ψηφοφορία εάν υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που ουσιαστικά συμμετέχουν σε μία διαδικασία συνενοχής με την κυβέρνηση”. Θέλησε έτσι για άλλη μία φορά να αποθαρρύνει ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΚΚΕ να ψηφίσουν τον εκλογικό νόμο.

Αρνήθηκε πάντως να μπει στη διαδικασία να εκτιμήσει εάν υπάρχει κάποια υπόγεια συνεννόηση μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης επαναλαμβάνοντας ότι η απλή αναλογική που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση κάνει κακό στον τόπο, καθώς σε μία χώρα που βρίσκεται σε κρίση η καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων είναι συνταγή αποτυχίας. Επανέλαβε ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να διασφαλίζει την αναλογικότητα και την κυβερνησιμότητα.

Ο κ.Κουμουτσάκος ανακοίνωσε πρόγραμμα επισκέψεων του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εξωτερικό. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρίσκεται 4 με 5 Ιουλίου στο Λονδίνο, στον απόηχο του Brexit, στις 6 Ιουλίου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και στις 9 με 11 Ιουλίου θα επισκεφθεί το Ισραήλ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα