Κουμουτσάκος: Τα αποτελέσματα της Συμφωνίας των Πρεσπών τα βλέπουμε

Κουμουτσάκος: Τα αποτελέσματα της Συμφωνίας των Πρεσπών τα βλέπουμε
Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος Eurokinissi

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος κάλεσε τους Βουλευτές του Ποταμιού να μην στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

“Όσοι από το Ποτάμι φλέρταραν με την ιδέα να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν μπορούν να πουν πλέον ότι δεν γνώριζαν. Θα πρέπει να το ξανασκεφτούν. Οι δηλώσεις Ζάεφ αποκαλύπτουν τι προβλέπει η συμφωνία”.

Αυτό δήλωσε στον news247 στους 88,6 ο Γιώργος Κουμουτσάκος, τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς για το αν η ψήφος του Ποταμιού θα επηρεάσει μια ενδεχόμενη σύμπλευση με τη ΝΔ, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι τις αποφάσεις αυτές τις παίρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ωστόσο πρόσθεσε ότι θα αξιολογηθεί η διαφοροποίηση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. “Άλλο να βρίσκεσαι σε φάση ερμηνείας ενός κειμένου και άλλο να είσαι αντιμέτωπος με τις συνέπειες ενός κειμένου” δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι “έχουμε μπροστά μας το άμεσο αποτέλεσμα της Συμφωνίας των Πρεσπών”.

Απέκρουσε τις κατηγορίες ότι η ΝΔ με τη στάση της υιοθετεί τις δηλώσεις Ζάεφ και υπογράμμισε ότι με αυτή τη Συνθήκη η Ελλάδα αναγνωρίζει την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας στη γειτονική χώρα. Κάλεσε την κυβέρνηση να μη δώσει τη μακεδονική γλώσσα και εθνότητα.

“Θα χρησιμοποιήσουμε ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα για να μην περάσει αυτή η επιζήμια συμφωνία συμπεριλαμβανομένης και της πρότασης δυσπιστίας” σημείωσε και ανέφερε ότι σε περίπτωση που η συμφωνία περάσει πρέπει να εξεταστούν οι συνέπειες μιας μονομερούς καταγγελίας.

Δήλωσε, τέλος, ότι θα είναι υποψήφιος στο ελληνικό κοινοβούλιο και όχι στο ευρωπαϊκό, λέγοντας πως όλα δείχνουν πως θα κατέβει στο βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα