Κουτσούμπας: Καταργήστε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens

Κουτσούμπας: Καταργήστε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για θέματα της Δικαιοσύνης. Την πρωτοβουλία για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών είχε αναλάβει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΓ ΚΚΕ .(Eurokinissi- ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Ο γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι στρίβει δια της διαπραγμάτευσης και υποστήριξε ότι δε φταίει η διαπλοκή, αλλά ο καπιταλισμός

“Γιατί δεν καταργείτε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens; Μην στρίβετε δια της διαπραγμάτευσης”, είπε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην προ ημερησίας για θέματα Δικαιοσύνης.

Ο κ.Κουτσούμπας υποστήριξε ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, υπηρετεί μια αναδιανομή της πίτας, ανάμεσα σε παλιά και νέα τζάκια, από την οποία θα προκύψουν και κάποιοι πιο φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση και σε αυτό το ζήτημα έκανε πίσω”, είπε, υπενθυμίζοντας ότι το ΚΚΕ για τους τηλεοπτικούς σταθμούς ζητούσε ονομαστικοποίηση των μετοχών μέχρι φυσικού προσώπου.

“Έχουμε προτείνει υποχρεωτική μετατροπή όλων των μετοχών από ανώνυμες σε ονομαστικές, καθών και όλων των χρηματοπιστωτικών προϊόντων, όπως των ομολόγων για να μπορεί να γίνεται έλεγχος του τι ελέγχει ο καθένας”, είπε επίσης.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ εξέφρασε όμως επίσης την άποψη ότι: “Η απαίτηση για άμεση και μέχρι τέλους διαλεύκανση όλων των σκανδάλων, δεν πρέπει να οδηγεί σε αποπροσανατολισμό το λαό μας”, υποστηρίζοντας ότι: “Η ανάδειξη των φαινομένων διαφθοράς αξιοποιείται για να προβληθούν ως υπεύθυνοι, όλων των δεινών, ένα, το πολύ δύο άτομα για όλο το σάπιο σύστημα.”

Χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόρριψη από την κυβέρνηση, χωρίς καν συζήτηση, της πρότασης του ΚΚΕ για την μη ποινικοποίηση μιας σειράς αντιδράσεων του λαού και κατέληξε:

“Όποια πολιτική δύναμη δεν αμφισβητεί τον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης, γίνεται θέλει, δεν θέλει, μέρος αυτής της διαπλοκής.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα