Κουτσούμπας: Όχι και στην πρόταση των θεσμών και στην πρόταση της κυβέρνησης

Κουτσούμπας: Όχι και στην πρόταση των θεσμών και στην πρόταση της κυβέρνησης
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το δημοψήφισμα το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Ευρωκίνηση

Ο γγ του ΚΚΕ μίλησε στη βουλή στα πλαίσια της συζήτησης για το δημοψήφισμα και κάλεσε το λαό να το δει ως ευκαιρία να δυναμώσει η αμφισβήτηση στην ΕΕ

“Ο ελληνικός λαός πρέπει πιο αποφασιστικά με αφορμή και το δημοψήφισμα αν γίνει, πρέπει να φωνάξει όχι άλλη κοροϊδία, συσπείρωση τώρα με το ΚΚΕ” σημείωσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και συμπλήρωσε: “Βάζετε διλήμματα στον λαό που είτε απαντήσει όχι, είτε ναι θα βγει χαμένος”. Ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως δεν τολμά να φέρει τη εκτός εκείνης των δανειστών και την πρόταση τη δική σας, των 47 σελίδων συν 8, συν κάποιων άλλων.

“Οι αυξήσεις στον ΦΠΑ στην πρότασή σας είναι ή δεν είναι μείωση του εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων;” ανέφερε ο βουλευτής του κομμουνιστικού κόμματος και σημείωσε επίσης τον ΕΝΦΙΑ, με την εισφορά αλληλεγγύης που καταλήγει στον βιομήχανο, τις ιδιωτικοποιήσεις την αύξηση των ασφαλιστικών φορών. “Η όποια έκτακτη εισφορά στους επιχειρηματίες θα καταβληθεί εφάπαξ, ενώ οι φόροι για τον λαό ήρθαν για να μείνουν” ανέφερε για τα μέτρα της κυβέρνησης.

ΟΧΙ και στις δύο προτάσεις

“Ο λαός να πει “όχι” και στην πρόταση των θεσμών και στην πρόταση της κυβέρνησης” σημείωσε και συμπλήρωσε: “Το “όχι” που προτείνει η κυβέρνηση ισοδυναμεί με “ναι” στο αντιλαϊκό μνημόνιο Τσίπρα. Το “όχι” της κυβέρνησης είναι απάτη για να πει ο λαός ναι στη δική της αντιλαϊκή πολιτική”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε με την αγωνία λαού

“Ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά έπαιξε με την αγωνία του λαού” σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας. “Ούτε την ακραία φτώχεια πρόκειται να ανακουφίσει τελικά. Με το δημοψήφισμα προσπαθούν να φορτώσουν στον λαό τις αντιλαϊκές πολιτικές τους και οι εταίροι και η κυβέρνηση”.

“Το δημοψήφισμα να το δει ο λαός σαν ευκαιρία να δυναμώσει η αμφισβήτηση της ΕΕ που πρέπει να συναντηθεί με την αντικαπιταλιστική-αντιμονοπωλιακή πρόταση του ΚΚΕ” συμπλήρωσε με αφορμή τη στάση του κόμματος εν όψει του δημοψηφίσματος, όμως συμπλήρωσε: “Ούτε εκλογές, ούτε οποιοδήποτε δημοψήφισμα, ούτε ανασχηματισμός από την παρούσα Βουλή μπορεί να εγγυηθεί φιλολαϊκή πορεία”.

“Η τοποθέτησή μας για το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι αρνητική. Διατυπώνουμε το ερώτημα όχι στις προτάσεις των θεσμών και της κυβέρνησης, «ναι» στην αποδέσμευση από την ΕΕ” συμπληρώνει.  “Απορρίπτουμε τις άλλες προτάσεις που διατυπώθηκαν γιατί θέλουν να δέσουν χειροπόδαρα τον λαό είτε έτσι είτε αλλιώς. Καλούμε όλους να αποβάλλουν την μοιρολατρία, να βροντοφωνάξει ο λαός “δεν διαλέγουμε μνημόνιο”, να πει ο λαός το μεγάλο ναι στην ρήξη με την ΕΕ, την αποδέσμευση, την ρήξη με το κεφάλαιο και την εξουσία τους” σημειώνει.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα