Κουτσούμπας: Ριψάσπιδες πλασάρουν το συμβιβασμό ως επανάσταση

Κουτσούμπας: Ριψάσπιδες πλασάρουν το συμβιβασμό ως επανάσταση
Εκδήλωση για την επέτειο 100 χρόνων από τη γέννηση του αγωνιστή Νίκου Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα Ηλείας, Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/Γιάννης Σπυρούνης/ilialive.gr) Eurokinissi

Αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο γγ του ΚΚΕ κατά τα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη από τον Τσίπρα, κάνοντας λόγο για ριψάσπιδες που σπέρνουν την ηττοπάθεια στο λαό για να δικαιολογήσουν τη διάψευση των υποσχέσεων, ενώ πλασάρουν εαυτούς ως συνεχιστές του ΕΑΜ

Από την ομιλία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης στο πατρικό σπίτι του Νίκου Μπελογιάννη από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δεν έλειψαν οι αιχμές κατά ΣΥΡΙΖΑ, καθώς άλλωστε στον Περισσό είχαν ενοχληθεί θεωρώντας ότι η κίνηση αυτή είχε στόχο να φτιάξει το αριστερό προφίλ της κυβέρνησης, ενώ η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

“Σε περιόδους ήττας, δυσκολιών, πολύτιμες υπηρεσίες στον αντίπαλο προσέφεραν τότε και προσφέρουν πάντα, οι ριψάσπιδες του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος.

Όσοι έριξαν το ανάθεμα στη σοσιαλιστική οικοδόμηση του 20ου αιώνα, απαρνήθηκαν τη σοσιαλιστική προοπτική, συνθηκολογούν με τον καπιταλισμό και σπέρνουν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία στο λαό, στο όνομα του ρεαλισμού της υποταγής και του αρνητικού συσχετισμού, δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο της διάψευση των υποσχέσεων, τον ευτελισμό των προσδοκιών”, είπε με νόημα ο κ.Κουτσούμπας.

“Φτάνουν σε σημείο να πλασάρουν το συμβιβασμό τους, μιλώντας για “επαναστάσεις” και “ανατροπές”, εμφανίζοντας τον εαυτό τους ως συνεχιστές της ΕΑΜικής παράδοσης, των επαναστατικών παραδόσεων, των μεγάλων ταξικών και απελευθερωτικών αγώνων.

Κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες να εμφανιστούν ως συνεχιστές του αγώνα του ηρωικού ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ της ΕΠΟΝ, του ΔΣΕ, της ΕΔΑ των δεκαετιών του ’50 και του ’60, προσπαθώντας να καπηλευτούν αγώνες του λαού μας και φυσικά πάντα αποκόβοντας από αυτούς τους αγώνές το πραγματικό, το ριζοσπαστικό περιεχόμενο τους”, πρόσθεσε ο γγ του ΚΚΕ.

“Αυτό που διδάσκει όμως η ΕΑΜική εθνική αντίσταση, οι αγωνιστές σαν τον Μπελογιάννη, είναι η ασυμβίβαστη και αδιάλλακτη πάλη, όταν όλα τα “σκιάζει η φοβέρα και τα πλακώνει η σκλαβιά”. Είναι το να μην υποτάσσεσαι σε έναν αρνητικό συσχετισμό δύναμης, σε έναν αντίπαλο που μπορεί να φαντάζει πανίσχυρος”, υποστήριξε και συνέχισε:

“Έχουμε βαθιά εμπιστοσύνη στην δύναμη του δίκιου της εργατικής τάξης, του λαού μας. Είναι βαθύ πιστεύω μας, αυτό που έγραφε ο μεγάλος μας ποιητής Γιάννης Ρίτσος από τον Άη Στράτη, την ημέρα τη δολοφονίας του Μπελογιάννη:

“Εσύ απόδειξες, Νίκο,

πόσο μικρά είναι αυτή την ώρα τα όνειρα,

η ψάθινη πολυθρόνα του περιβολιού,

το πράσινο τραπεζάκι, η σιγουριά από τα κάγκελα του κρεβατιού τις νύχτες πόσο μικρά

μπροστά στο μπόι της χαράς να πεθαίνεις για τη χαρά του κόσμου”.

Ο κ.Κουτσούμπας είπε ότι ο Νίκος Μπελογιάννης δεν είναι ήρωας μόνο για το ΚΚΕ, καθώς υπηρέτησε την κοινωνική πρόοδο συνολικά και είπε επίσης ότι: “Ο Μπελογιάννης ζει, γιατί το κίνημα που τον έθρεψε και τον διαπαιδαγώγησε, ζει και αναπτύσσεται. Μέσα σ’ αυτό το κίνημα, σ’ αυτό το Κόμμα, το ΚΚΕ, έμαθαν όλοι οι “Μπελογιάννηδες” να παλεύουν “χωρίς ύπνο και ξεκούραση, για να φτιάξουν έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα