Κουβέλης: Κανένας δεν μπορεί να πει πότε θα απελευθερωθούν οι δύο στρατιωτικοί μας

Κουβέλης: Κανένας δεν μπορεί να πει πότε θα απελευθερωθούν οι δύο στρατιωτικοί μας
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης Eurokinissi

Επισήμανε ότι στόχος της Τουρκίας είναι να βρεθεί "παρούσα" στην Κυπριακή ΑΟΖ. Καταδίκασε ως εθνικιστική, αυταρχική και απαράδεκτη την πολιτική Ερντογάν και την κράτηση των δύο Ελλήνων.

Την εκτίμηση ότι ο Ερντογάν θα συνεχίσει τη ρητορική της έντασης και μετά τις τουρκικές εκλογές του Ιουνίου εξέφρασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, καταγγέλλοντας ότι στοχεύει στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Δεν θα σταματήσει ο Ερντογάν» εκτίμησε ο κ. Κουβέλης σε κοινοβουλευτική επιτροπή σημειώνοντας ότι η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών καθώς και οι άλλες προσβλητικές πράξεις της Τουρκίας εντάσσονται σε συγκεκριμένο σχέδιο. Εξήγησε, δηλαδή, ότι ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος η Τουρκία θα συνεχίσει «με κυμαινόμενη ένταση» τις προκλήσεις διότι αυτό που επιδιώκει είναι «να εξασφαλίσει πεδίο όπως λέγεται στη διπλωματική γλώσσα με δήθεν αμφισβητούμενα ζητήματα». Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι στόχος της Άγκυρας είναι «να βρεθεί κάποια στιγμή παρούσα στην ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ». «Αυτό τους απασχολεί, αυτό τους οδηγεί στις επιλογές που προωθούν» είπε ο Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης καταδίκασε απερίφραστα την πολιτική του Ερντογάν χαρακτηρίζοντάς την «αυταρχική, εθνικιστική και απαράδεκτη». Τόνισε, πάντως, ότι λόγω αυτής ακριβώς της πολιτικής Ερντογάν «δεν μπορεί να μιλήσει κανείς με σαφήνεια για τον πιθανολογούμενο χρόνο απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών μας».

Ωστόσο, ο κ. Κουβέλης διεμήνυσε ότι η Ελλάδα δεν θα σταματήσει να αναδεικνύει το ζήτημα της παράνομης κράτησης των δύο Ελλήνων και να ασκεί πιέσεις σε πολλαπλά επίπεδα, σε θεσμοθετημένα όργανα, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ. «Οι πιέσεις συνεχίζονται» ανέφερε. Ξεκαθάρισε, δε ότι η Ελλάδα δεν μπαίνει σε οποιαδήποτε συζήτηση αναφορικά με τα κυριαρχικά δικαιώματά μας. «Η χώρα μας είναι χώρα της Ειρήνης αλλά αυτό δεν λειτουργεί σε βάρος της σαφούς θέσης μας ότι διαθέτουμε αποτρεπτική δύναμη για υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» συμπλήρωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα