Κουβέλης: Τέλος στη διακοπή ηλεκτροδότησης για όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ.(EUROKINISSI-ΒΑΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ EUROKINISSI

Διαβάστε αναλυτικά τις διευκρινίσεις του Φώτη Κουβέλη για το χαράτσι της ΔΕΗ, για τις επικείμενες αλλαγές και την επιλογή αποπληρωμής του σε ΔΟΥ

"Από φέτος θα ισχύσει ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, αντικαθιστώντας το ΕΕΤΗΔΕ", επαναλαμβάνει με νέα δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, εξηγώντας τη σχετική απόφαση των τριών αρχηγών στη χθεσινή τους συνάντηση.

Στη δήλωσή του ο κ. Κουβέλης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι "από το 2013, το ειδικό τέλος επί των ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) αντικαθίσταται από ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας με τα εξής χαρακτηριστικά: προοδευτικός χαρακτήρας (φορολογικές κλίμακες), αφορολόγητο όριο, διεύρυνση της φορολογικής βάσης".

Το δεύτερο το οποίο υπογραμμίζει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αφορά στον τρόπο με τον οποίο εισπράττεται τώρα, δηλαδή μέσω της ΔΕΗ και το οποίο θα διατηρηθεί και για το 2013, ενώ θα αλλάξει από το 2014, οπότε θα εισπράττεται από την εφορία.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουβέλης αναφέρει:

"Ως προς τον μηχανισμό είσπραξης, το 2013 αποτελεί μεταβατικό έτος κατά το οποίο οι ιδιοκτήτες με ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο πληρωμής (μέσω ΔΕΗ ή ΔΟΥ) χωρίς την απειλή διακοπής ηλεκτροδότησης.

Από το 2014 ο ενιαίος φόρος ακινήτων αποδεσμεύεται από τους μηχανισμούς της ΔΕΗ και συνδέεται με τους μηχανισμούς της φορολογικής διοίκησης".

Επιπλέον ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ διαμηνύει ότι η εφαρμογή της απόφασης των πολιτικών αρχηγών θα συμφωνηθεί από τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

"Η διαμόρφωση του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων προϋποθέτει την επεξεργασία των ειδικών του χαρακτηριστικών από την επιτροπή των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση", καταλήγει ο κ. Κουβέλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συμφωνία αρχηγών: Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα αντικαταστήσει το χαράτσι

SHARE:

24Media Network