Κρας τεστ για τον “νέο ΣΥΡΙΖΑ” οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Κρας τεστ για τον “νέο ΣΥΡΙΖΑ” οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης
Ο Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Μεγάλη σύσκεψη το μεσημέρι υπό τον Αλέξη Τσίπρα για την τριήμερη παρουσία στη Βουλή.

Μεγάλη σύσκεψη πραγματοποιείται το μεσημέρι σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, για την παρουσία του κόμματος στην τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Ήδη, ξεκίνησε το «φροντιστήριο» προς τους νέους τομεάρχες που ορίστηκαν χθες και που δεν είχαν στην προηγούμενη κυβέρνηση αντίστοιχους τομείς ευθύνης, αν και οι τομεάρχες αυτοί είναι σχετικά λίγοι, στα κύρια τουλάχιστον υπουργεία, στα οποία είναι αρμόδιοι οι πρώην υπουργοί. Όπως πχ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Οικονομικών, ο Γιώργος Κατρούγκαλος στο Εξωτερικών, η Έφη Αχτσιόγλου σε Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Ανδρέας Ξανθός στο Υγείας, η Θεανώ Φωτίου στην Κοινωνική Πρόνοια.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει ο ορισμός του Νίκου Παππά στη θέση του τομεάρχη Οικονομίας, του Γιάννη Ραγκούση στη θέση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, του Νίκου Φίλη ως τομεάρχη Παιδείας και βεβαίως του Χρήστου Σπίρτζη ως τομεάρχη Εσωτερικών, καθώς θα επιχειρηθεί άνοιγμα προς τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης που εξελέγησαν με το Κίνημα Αλλαγής. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία νεοεκλεγμένων βουλευτών όπως της Κατερίνας Νοτοπούλου ως τομεάρχη Τουρισμού, του Γιώργου Τσίπρα ως αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας, του Γιάννη Μπουρνούς ως τομεάρχη Αθλητισμού, της Δώρας Αυγέρη ως Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και του πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ Βασίλη Κόκκαλη ως αναπληρωτή τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ενδιαφέρον εμφανίζει επίσης ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ορίστηκε και τομεάρχης Οικονομικών και είναι ο μοναδικός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος που είναι ταυτόχρονα και σκιώδης υπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version