Κρεμαστινός: Το ΥΠΕΞ να πάρει θέση για το επεισόδιο στη Λέρο

Κρεμαστινός: Το ΥΠΕΞ να πάρει θέση για το επεισόδιο στη Λέρο
Ο βουλευτής Δημήτρης Κρεμαστινός Eurokinissi

Ο πρώην υπουργός μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 προέβλεψε πως η Άγκυρα θα κλιμακώσει την ένταση με την Ελλάδα χρησιμοποιώντας ως πεδίο πίεσης την Κυπριακή ΑΟΖ.

Φόβους για ένα νέο, αιματηρό αυτή τη φορά, επεισόδιο, μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων ψαράδων, εξέφρασε, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88.6 ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Κρεμαστινός.

Οι ψαράδες της Λέρου απειλούν ότι την επόμενη φορά, «θα συλλάβουν τουρκικό αλιευτικό και θα το οδηγήσουν μέσα στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας», αποκάλυψε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ζήτησε περισσότερες περιπολίες από το λιμενικό και παρουσία πολεμικών σκαφών στα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας.

Ο κ. Κρεμαστινός ζήτησε, το ΥΠΕΞ να πάρει θέση και να ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για επεισόδιο που προκλήθηκε από υπερβάλλοντα επαγγελματικό ζήλο ή όντως οι γείτονές μας καταργούν τα σύνορα.

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε σε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, η τουρκική προκλητικότητα θα συνεχιστεί και στην κυπριακή ΑΟΖ. Η Άγκυρα «έχει προαναγγείλει ασκήσεις και σχεδιάζει να επέμβει σε οικόπεδα που έχουν εταιρείες, υποχωρητικές γενικά, όπως συνέβη και με την ιταλική που αποχώρησε», είπε ο κ. Κρεμαστινός.

Για την υποτίμηση της τουρκικής λίρας, εκτίμησε ότι θα πλήξει τον ελληνικό τουρισμό την επόμενη χρονιά, καθιστώντας τον μη ανταγωνιστικό, ειδικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που γειτνιάζουν με τα τουρκικά παράλια.

Αναφερόμενος στην εσωτερική, πολιτική σκηνή, ο κ. Κρεμαστινός χαρακτήρισε «μη φυσικό» τον συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και επέμεινε σε «καθαρές συζητήσεις» με όλα τα κόμματα, κυρίως με τα όμορα. Θετικός εμφανίστηκε μάλιστα και σε ενδεχόμενες συνεργασίες με κόμματα της αριστεράς, υπό προϋποθέσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα