Κρίσιμα ενεργειακά θέματα στη συνάντηση Σαμαρά - Έτινγκερ

Συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον ευρωπαίο επίτροπο για την Ενέργεια Γκίντερ Έτινγκερ την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013, στο Μέγαρο Μαξίμου.
(EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)
Συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον ευρωπαίο επίτροπο για την Ενέργεια Γκίντερ Έτινγκερ την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013, στο Μέγαρο Μαξίμου. (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) EUROKINISSI

Στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά - Έτινγκερ στο Μέγαρο Μαξίμου θέματα που αφορούν την ελληνική Προεδρία και τη σημασία της ενέργειας στην ανάπτυξη της Ελλάδας και της Ε.Ε.

Συνάντηση σε άριστο κλίμα είχε με τον επίτροπο Ενέργειας της Ε.Ε. Γκίντερ Έτινγκερ, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, παρουσία του υπευθύνου του γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα Πάνου Καρβούνη και του υφυπουργού Περιβάλλοντος Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ελληνική Προεδρία και τη σημασία της ενέργειας στην ανάπτυξη της Ελλάδας και της ΕΕ.

Κυρίως συζήτησαν για τη σημασία της ολοκλήρωσης των διευρωπαϊκών συνδέσεων φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας που είναι σημαντικό ζήτημα για την ασφάλεια του ευρωπαϊκού εφοδιασμού, για την οικονομική ανάπτυξη και τη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Επίσης μίλησαν για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής Προεδρίας σε αυτή την κατεύθυνση, ενώ επιπλέον συζήτησαν για τα θέματα του αγωγού ΤΑΡ και για τη ΔΕΣΦΑ.

Πηγή: ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network