Κρίσιμη η πρώτη Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Κρίσιμη η πρώτη Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Ίσως και την Παρασκευή, το αργότερο αρχές της επόμενης εβδομάδας. Στο επίκεντρο ο οδικός χάρτης του Συνεδρίου, η πορεία μετασχηματισμού του κόμματος, η αντιπολιτευτική στρατηγική, η επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, ενώ ο Π. Σκουρλέτης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Νews 24/7, θα θέσει θέμα για τις εναντίον του επιθέσεις.

Το στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη περίοδο αναμένεται να δώσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη της συνεδρίαση, που ενδέχεται να πραγματοποιηθεί είτε την προσεχή Παρασκευή, είτε αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται στην Κουμουνδούρου, αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του για τα μείζονα θέματα που θα απασχολήσουν το επόμενο διάστημα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μεταξύ αυτών ο τρόπος αντίδρασης στα επόμενα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και η επίσκεψη του Προέδρου του κόμματος στη ΔΕΘ, στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου, όπου με την ομιλία του στο Βελλίδειο την πρώτη ημέρα και τη συνέντευξη Τύπου την επομένη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει ασφαλώς να δώσει και δείγματα γραφής- τις πρώτες έστω σκέψεις του- για την εναλλακτική πρόταση που θα πρέπει να διαμορφώνει η Κουμουνδούρου, αλλά και με την ηγετική ομάδα που θα πορευτεί έως το Συνέδριο του κόμματος. Είναι δε χαρακτηριστικό πως το επόμενο διάστημα θα πρέπει να ολοκληρωθεί και το προσωπικό του πολιτικό γραφείο, συμπληρώνοντας τις -πολλές- θέσεις που είναι ακόμα ανοιχτές.

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας αναμένουν όμως πρωτίστως τον οδικό χάρτη που θα παρουσιάσει (;) ο Αλέξης Τσίπρας για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όλοι μεν συμφωνούν πως το κόμμα χρειάζεται “μετασχηματισμό”, αλλά ο “μετασχηματισμός” αυτός κατανοείται με διαφορετικό τρόπο και ήδη στο παρασκήνιο έχει ξεσπάσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κορυφαίων στελεχών για την επόμενη ημέρα. Ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, μάλιστα, που κατά πολλούς έχει στοχοποιηθεί από πρόσωπα εντός και εκτός κόμματος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει το news24/7 θα θέσει το θέμα των εναντίον του επιθέσεων που το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ξεπερνούν τα εσκαμμένα.

Όπως όλα δείχνουν η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, που θα συζητήσει τον οδικό χάρτη προς το Συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη του Σεπτεμβρίου, οπότε και θα σηματοδοτηθούν οι αλλαγές του Αλ. Τσίπρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα