Κριτική Θεοδωράκη σε Τσίπρα για τις άδειες με quote Λαφαζάνη

Κριτική Θεοδωράκη σε Τσίπρα για τις άδειες με quote Λαφαζάνη
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Στην Ολομέλεια η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες.(Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) Eurokinissi

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επικαλέστηκε δήλωση του προέδρου της ΛΑΕ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι φτιάχνει νέα διαπλοκή ενώ αναρωτήθηκε τι θα γίνει με τους εργαζόμενους των σταθμών που θα κλείσουν

“Γελάνε οι τεχνικοί της τηλεόρασης με τον ισχυρισμό σας ότι στο ψηφιακό φάσμα που έχει εκχωρηθεί στην Ελλάδα χωρούν μόνο τέσσερα κανάλια. Και τώρα πώς εκπέμπουν οκτώ κανάλια;”, είπε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ξεκινώντας την ομιλία του κατά τη συζήτηση για τις άδειες και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

“Με τη σημερινή τεχνολογία η DIGEA έχει τη δυνατότητα να εκπέμπει 16 προγράμματα υψηλής ευκρίνειας”, πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι “η έκθεση που επικαλείστε με πηγή τη γραφική «Φλωρεντία» είναι γεμάτη ανακρίβειες”.

Ο κ.Θεοδωράκης συνέκρινε με τον αριθμό των καναλιών σε Βουλγαρία (επτά), Τσεχία (τέσσερα), Πολωνία (οκτώ) και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απειλεί τους οκτώ για να γίνουν τέσσερις με προφανή σκοπό να μπουν σε παζάρια μαζί του.

“Όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι ρυθμίσεις σας δε βάζουν τάξη στο χάος. Αλλά παζάρια με τους καναλάρχες, με τον υπουργό να κρατά την σπάθα και να αποφασίζει ποιος θα επιβιώσει. Προφανώς θα επιβιώσει ο πιο υπάκουος. Φτιάχνετε ένα καθεστώς δική σας διαπλοκής.  Το δίλημμα που σήμερα θέτετε είναι: Διαπλοκή παλαιού τύπου ή διαπλοκή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ”

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι έχει αλλεργία στις ανεξάρτητες αρχές. Σχολίασε ότι η ακροδεξιά κυβέρνηση της Πολωνίας αποφάσισε να επιβάλλει κρατικό έλεγχο στην τηλεόραση γεγονός που ανάγκασε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τη θέσει υπό επιτήρηση.

Ο κ.Θεοδωράκης σχολίασε και ότι η τηλεοπτική διαφημιστική πίτα το 2015 θα κυμανθεί γύρω στα 230 εκ, τα οποία μοιράζονται οκτώ και η κυβέρνηση λέει να τα μοιράζονται τέσσερις, διερωτώμενος: “Αυτό με ποιον τρόπο αποδυναμώνει τους ολιγάρχες καναλάρχες όπως λέτε; Απλώς κάνει λιγότερους και ισχυρότερους τους ολιγάρχες.”

Αναρωτήθηκε επίσης τι θα γίνει με τους εργαζόμενους των σταθμών που θα κλείσουν, λέγοντας προς το ΣΥΡΙΖΑ: “Ανεβαίνετε στα κάγκελα για την κρατική τηλεόραση, αλλά δε δίνετε δεκάρα για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που χάνουν τη δουλειά τους.”

Αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση ενώ υπολόγιζε οκτώ εκ για κάθε άδεια, τώρα λέει 3,5 εκ και κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι θέλει να δώσει λίγο θέαμα στο λαό, να κάνει ένα σόου για τη διαπλοκή, ώστε να ξεχάσει ο κόσμος το ασφαλιστικό.

Ο κ.Θεοδωράκης πρότεινε να δοθουν άδειες σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και πληρώσουν,καθώς και  να ενισχυθεί η εξουσία του ΕΣΡ στις αδειοδοτήσεις και τον έλεγχο.

“Δε σας ενδιαφέρει η σύγκρουση με τη διαπλοκή. Σας ενδιαφέρει η σύγκρουση με τη διαπλοκή των άλλων”, είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Θέλησε μάλιστα να βγει εξ αριστερών στην κυβέρνηση, επικαλούμενος δήλωση του… Παναγιώτη Λαφαζάνη, ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει στη θέση των παλιών καναλαρχών νέους πιο συνεργάσιμους με το Μαξίμου και σχολιάζοντας: “Εκτός αν μου πείτε ότι ο Παναγιώτης είναι πια όργανο των ολιγαρχών”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα