Μητσοτάκης: Συνεκτική στρατηγική συνολικά για τη Βόρεια Ελλάδα

Μητσοτάκης: Συνεκτική στρατηγική συνολικά για τη Βόρεια Ελλάδα

Συσκέψεις με εκπροσώπους παραγωγικών και επιστημονικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας είχε ο πρωθυπουργός εν όψει ΔΕΘ

Τη δέσμευσή του για την υλοποίηση μιας συνεκτικής στρατηγικής συνολικά για τη Βόρεια Ελλάδα, στην οποία, βέβαια, η Θεσσαλονίκη θα κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σύσκεψη που είχε με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας, ενόψει και της επικείμενης έναρξης της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να ακούσει τις προτάσεις εκπροσώπων παραγωγικών φορέων από όλες τις περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας για μια σειρά ζητημάτων, μεταξύ άλλων για την τόνωση της επιχειρηματικότητας, την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και τις υποδομές, και ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει ένα αναλυτικό σχέδιο για τη Βόρεια Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα από το βήμα της ΔΕΘ.

Σημείωσε, μάλιστα, χαρακτηριστικά: «δίνουμε έμφαση στο αποτέλεσμα. Και ξέρουμε ότι όσο και αν έχουμε κάνει μια καλή αρχή, η πολλή δουλειά είναι ακόμα μπροστά μας. Δεν έχω πρόθεση να αφήσω να πάει χαμένος ούτε ένας μήνας, ούτε μια εβδομάδα, ούτε μια μέρα από τον πολύτιμο χρόνο τον οποίο έχουμε για να δίνουμε λύση στα προβλήματα των επιχειρήσεων, στα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών». Ο κ. Μητσοτάκης επίσης υπογράμμισε τη σημασία ενός τακτικού διαύλου επικοινωνίας μεταξύ Κυβέρνησης, Παραγωγικών φορέων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προαναγγέλλοντας ότι θα πάψει να είναι αποσπασματική και θα αποκτήσει συστηματικό χαρακτήρα.

Ειδική αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργός στο ζήτημα της καινοτομίας: «Η προτεραιότητα που δίνουμε στην καινοτομία είναι αδιαπραγμάτευτη και δεδομένη. Και η Θεσσαλονίκη πρέπει να προσθέσει στα φυσικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα -για τα οποία έχουμε μιλήσει πολλές φορές- και τη διάσταση της έρευνας και της καινοτομίας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός έκλεισε την τοποθέτησή του με αναφορά στις θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Σημείωσε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας αναγνωρίζει «ότι κάτι έχει αλλάξει ήδη στο κλίμα της αγοράς, και ότι αυτό θα έχει και μια αντανάκλαση στην ίδια την απόδοση της οικονομίας». Πρόσθεσε δε ότι «τα στοιχεία τα οποία ανακοινώθηκαν χθες για τον δείκτη εμπιστοσύνης στην οικονομία έδειξαν ακόμα μια πολύ σημαντική αύξηση τoν τελευταίο μήνα. Έχουμε καταφέρει να αντιστρέψουμε μια τάση.

Ο δείκτης αισιοδοξίας στην Ευρώπη πέφτει, ενώ στην Ελλάδα ανεβαίνει. Θα πρέπει να πατήσουμε πάνω σε αυτήν την πραγματικότητα ώστε να κάνουμε πράξη αυτό το οποίο αποτελεί το αίτημα του κάθε Έλληνα πολίτη, να αφήσουμε οριστικά και αμετάκλητα πίσω τα χρόνια της κρίσης και να μπούμε σε ένα καινούργιο κύκλο, ενάρετο, δημιουργικό, έναν κύκλο δημιουργίας, δημιουργίας πλούτου προς όφελος όλων των Ελλήνων πολιτών και όχι μόνο κάποιων. Διότι, η δίκαιη κατανομή του πλούτου που θα δημιουργήσουμε μέσα από τις πολιτικές μας, αποτελεί μια πολύ σημαντική πρόκληση για αυτήν την κυβέρνηση».

Αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης με τους παραγωγικούς φορείς, ο κ. Μητσοτάκης είχε σύσκεψη με τους επιστημονικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της οποίας του παρουσίασαν τα προβλήματα και τα αιτήματά τους. Ο νέος Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μάλιστα, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική η κατάργηση του ασύλου ανομίας και παραβατικότητας στα πανεπιστήμια, που έχει ήδη ψηφιστεί από την Κυβέρνηση. «Τώρα είναι στο χέρι σας η εφαρμογή του νόμου», σχολίασε ο Πρωθυπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα