Κυπριακό: Στον αέρα η συνάντηση Τσίπρα- Ερντογάν, επικοινωνία Τσίπρα- Αναστασιάδη

Κυπριακό: Στον αέρα η συνάντηση Τσίπρα- Ερντογάν, επικοινωνία Τσίπρα- Αναστασιάδη
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο Μέγαρο Μαξίμου. (Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ) Eurokinissi

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ορισμένη ημερομηνία και ότι μετά τις εξελίξεις στο Μοντ Πελερέν "θα δούμε ποια είναι τα επόμενα βήματα"

Την απογοήτευση της ελληνικής κυβέρνησης για τις εξελίξεις στην Ελβετία όπου ναυάγησαν χθες οι συζητήσεις για το Κυπριακό εξέφρασε και επισήμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, καθιστώντας ταυτόχρονα σαφές ότι μετά τα χθεσινά η συνάντηση Τσίπρα- Ερντογάν βρίσκεται στον αέρα.

Πληροφορίες ανέφεραν στη συνέχεια ότι το βράδυ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο κ.Τζανακόπουλος ερωτηθείς εάν ισχύουν οι πληροφορίες για συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου προέδρου και συγκεκριμένα στις 4 Δεκεμβρίου, είπε ότι κατά την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών εκφράστηκε από την πλευρά Τσίπρα η θέληση για διμερή συνάντηση ώστε να υπάρξει σύγκλιση στο ανοιχτό θέμα των εγγυήσεων. “Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία και μετά τη χθεσινή εξέλιξη θα δούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα”, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι η ελληνική πλευρά θα προχωρήσει με προσεκτικά βήματα γιατί το Κυπριακό είναι λεπτό θέμα και θέλει λεπτούς χειρισμούς.

Τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση σε επικοινωνία με την κυπριακή παραμένει προσηλωμένη στις συνομιλίες για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ και λαμβάνοντας υπόψη ότι η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ, αλλά και με προϋπόθεση την κατάργηση των εγγυήσεων και την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής.

Υπενθύμισε επίσης ότι πάγια θέση της Αθήνας είναι ότι εμπλέκεται με τα ζητήματα που αφορούν στις εγγυήσεις και την ασφάλεια και δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή στο εδαφικό και το περιουσιακό, για τα οποία χθες δεν υπήρξε συμφωνία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα