Κυπριανού: Η Ελλάδα το βασικότερό μας στήριγμα

Συνάντηση τουπρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνάντηση τουπρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Στην Ελλάδα ο γ.γ. του ΑΚΕΛ. Αύριο και μεθαύριο επαφές στην Αθήνα με την πολιτική ηγεσία

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, δήλωσε ότι η επίσκεψη του αύριο και την Τρίτη στην Αθήνα πραγματοποιείται «σε μια προσπάθεια να ενημερωθούμε από την ελληνική πολιτική ηγεσία, τον Έλληνα πρωθυπουργό πρωτίστως και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας, για το ποιες είναι οι δικές τους πληροφορίες αναφορικά με το Κυπριακό, αλλά και πώς αντιλαμβάνονται την παραπέρα πορεία».

Σε δηλώσεις απόψε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, ο κ. Κυπριανού τόνισε: «Η Ελλάδα είναι το βασικότερο μας στήριγμα στην προσπάθεια μας για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου». Έχει , σημείωσε , τεράστια σημασία να έχουμε αυτή τη συστηματική ανταλλαγή απόψεων . Πρόσθεσε ότι «την ίδια στιγμή θα διαβιβάσουμε τις δικές μας αναλύσεις, τις δικές μας απόψεις για το πώς εκτιμούμε ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε ότι επαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό με στόχο να βρεθεί λύση, η οποία να βασίζεται στο συμφωνημένο πλαίσιο και στις διαχρονικές αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου».

Αύριο , στις 18:00 , ο κ. Κυπριανού θα γίνει δεκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ το πρωί θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο του κόμματος «Το Ποτάμι», Σταύρο Θεοδωράκη, τον γ.γ. του ΚΚΕ , Δημήτρη Κουτσούμπα, τον πρόεδρο της ΝΔ , Κυριάκο Μητσοτάκη και με τον γ.γ. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Ρήγα.

ADVERTISING

Την Τρίτη , στις 13:15, ο κ. Κυπριανού θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Παυλόπουλο και θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, και τον αντιπρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτη Σγουρίδη.

Στις δηλώσεις του ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι έχουν διευθετηθεί κάποιες συναντήσεις με τουρκοκυπριακά πολιτικά κόμματα. « Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να συνεννοηθούμε μαζί τους, και στη συνέχεια θα δούμε ποιες άλλες πρωτοβουλίες θα αναλάβουμε, ώστε να συμβάλουμε στην προσπάθεια επανέναρξης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό», κατέληξε.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος
SHARE:

24Media Network