Κυρανάκης: Η αστυνομία είχε εντολή να διαλύσει το συλλαλητήριο

Κυρανάκης: Η αστυνομία είχε εντολή να διαλύσει το συλλαλητήριο

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ενώ για τη Συμφωνία είπε ότι η ΝΔ θα κάνει ό,τι μπορεί για να εμποδίσει την κύρωσή της.

"Αν δεν κυρωθεί η συμφωνία θα γίνει διαπραγμάτευση από την αρχή με όρους εθνικού συμφέροντος" διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Κώστας Κυρανάκης μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Και πρόσθεσε: "Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εμποδίσουμε την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Εμείς θέλουμε όλοι οι βουλευτές να καταλάβουν και να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες. Δεν υπάρχει πλέον Ποτάμι. Ο. κ. Αμυράς και ο κ. Ψαριανός θα καταψηφίσουν. Αυτό επιβεβαιώνει την άποψή μας ότι καθένας χωριστά πρέπει να πάρει θέση απέναντι στην ιστορία αυτού του τόπου. Κάποιοι βουλευτές βάζουν μπροστά την παραμονή στην εξουσία για λίγους μήνες, αυτό είναι απαράδεκτο. Ο κ. Θεοδωράκης έχει τις θέσεις του, κάποιες είναι ανεξήγητες, κάποιες πιο λογικές, κάποιες παράλογες. Ζητάμε καθαρή εντολή για να κυβερνήσουμε τη χώρα ως ΝΔ. Είμαστε το μόνο κόμμα που δεν διασπάστηκε με το σκοπιανό, ενώ αυτός ήταν ο αρχικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ. Αν παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, όπως ορίζει το Σύνταγμα, προκηρύσσονται αναπληρωματικές εκλογές για τις κενές θέσεις, άρα η κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει το έργο της με ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία. Εφόσον παραιτηθεί ο ΠτΔ αναπληρώνεται από τον ΠτΒ, άρα κανονικά θα προχωρούσε η συμφωνία των Πρεσπών. Μας ανησύχησε ότι δεν συνελήφθησαν αυτοί που προσπάθησαν να εισβάλουν στη Βουλή στη διάρκεια του συλλαλητηρίου. Η αστυνομία είχε πολιτική εντολή να διαλύσει το πλήθος. Η κα Παπακώστα να μας απαντήσει ποιοι ήταν οι κρανοφόροι και οι κουκουλοφόροι στο περιστύλιο της Βουλής. Πολλά διαφορετικά κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας ενώνονται στο μακεδονικό. Αυτό έχει σημασία. Η κοινή συνισταμένη είναι η αντίθεση στη συμφωνία των Πρεσπών. Πιστεύω ότι η Μακεδονία έχει μια ιστορική κληρονομιά 3000 ετών η οποία ανήκει στην Ελλάδα. Πρέπει να διαφυλάξουμε αυτή την κληρονομιά. Η ελληνικότητα της Μακεδονίας πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε τρόπο. Αν δεν κυρωθεί η συμφωνία θα γίνει διαπραγμάτευση από την αρχή με όρους εθνικού συμφέροντος. Οι εταίροι και σύμμαχοι θέλουν λύση αλλά δεν τους ενδιαφέρει το περιεχόμενο της λύσης. Αν ψηφιστεί η συμφωνία δεν μπορεί να ακυρωθεί".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό, Συμφωνία, Βουλή, Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, Νέα Δημοκρατία
SHARE: