Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα πισωγυρίσματα για τον ΕΝΦΙΑ δεν κάνουν καλό στην εικόνα μας

Second day of the discussion on a confidence vote, at the plenum of the Greek Parliament, in Athens, on Oct. 9, 2014 /             . , 9 , 2014
Second day of the discussion on a confidence vote, at the plenum of the Greek Parliament, in Athens, on Oct. 9, 2014 / . , 9 , 2014 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

"Θα προτιμούσα εξαρχής να είχε προσδιοριστεί ότι οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση" δήλωσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ομοιότητα αυτών που λέει ο Τσίπρας με αυτά που έλεγε ο κ. Παπανδρέου το 2009 είναι μεγάλη. Η χώρα δεν μπορεί να ζήσει τη μέρα της μαρμότας και να ξαναπεράσει αυτά που πέρασε το 2010» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «ο κ. Παπανδρέου είναι αμετανόητος... Έκτισε ένα λαϊκίστικο αφήγημα για να κερδίσει τις εκλογές του '09 και έσκασε στα χέρια του... Είναι πολύ θλιβερό όταν δεν μπορεί να αναγνωρίσει κάποιος τα λάθη του και ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί».

Άφησε αιχμές για την αλλαγή με τις δόσεις στην Εφορία, λέγοντας: «Θα προτιμούσα εξαρχής να είχε προσδιοριστεί ότι οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση. Σίγουρα αυτά τα πισωγυρίσματα δεν κάνουν καλό στην εικόνα μας. Κατά την άποψή μου, καλώς δεν εντάσσεται ο ΕΝΦΙΑ στη ρύθμιση των 72 δόσεων, αλλά στην πάγια των 24».

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «είναι απαραίτητη προϋπόθεση η επιστροφή της τρόικας και στη συνεχεία, η σύναψη συμφωνίας με τους δανειστές. Για να δανειζόμαστε με μεγαλύτερη ασφάλεια πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο μεταρρυθμίσεων. Παρά πολλές από τις μεταρρυθμίσεις είναι αυτονόητες, πρέπει να είχαν γίνει με δική μας πρωτοβουλία».

Τόνισε πως «μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, πρέπει να προχωρήσουμε στη σύναψη μιας καινούργιας συμφωνίας που θα περιλαμβάνει προληπτική γραμμή χρηματοδότησης, ώστε η χώρα να επιστρέψει ομαλά στις αγορές και να γίνει μια κανονική χώρα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης, ΕΝΦΙΑ, Αλέξης Τσίπρας
SHARE:

24Media Network