Κυριτσιάδα: Μαξίμου υπέρ Κυρίτση, αιχμές από το Δ.Καμμένο των ΑΝΕΛ

Κυριτσιάδα: Μαξίμου υπέρ Κυρίτση, αιχμές από το Δ.Καμμένο των ΑΝΕΛ
Meeting of the Parliamentary Group of SYRIZA party, in Athens on Apr. 4, 2016 / , , 4 , 2016 SOOC

Το άρθρο του εκπροσώπου για το προσφυγικό στην Αυγή με αναφορές κατά των “Μένουμε Ευρώπη” προκαλεί την αντίδραση της ΝΔ και διαφωνίες από ΑΝΕΛ. Τι τουίταρε ο Μητσοτάκης και τι απαντά το Μαξίμου

Στην αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας για το άρθρο του Γιώργου Κυρίτση στην “Αυγή” με αναφορές κατά των “Μένουμε Ευρώπη”, προστέθηκε μία δήλωση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος υποστηρίζει ότι το κείμενο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσώπου για το προσφυγικό προκαλεί προβληματισμό.

Το Μαξίμου πάντως με ανακοίνωση του είχε υπεραπιστεί τον κ.Κυρίτση, εξαπολύοντας επίθεση στη ΝΔ, η οποία νωρίτερα είχε κάνει λόγο για διχασμό.

“Η Νέα Δημοκρατία είναι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, η οποία διόγκωσε την ανεργία, τσάκισε τα αδύναμα στρώματα, κατέστρεψε το κράτος πρόνοιας και οδήγησε χιλιάδες πολίτες σε απόγνωση. Αντιστρατεύεται μια οικονομική και κοινωνική πολιτική που θα προστατεύει τους αδύναμους, θα κατανέμει δίκαια τα βάρη και θα μεριμνά για εκείνους που επλήγησαν από τη διακυβέρνησή της”, ανέφερε το Μαξίμου, προσθέτοντας:

“Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Επίθεση στα φτωχά και μεσαία στρώματα, απολύσεις, ασυλία στους μεγαλοφοροφυγάδες και τους διαπλεκόμενους. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άραγε τον Στ. Παπασταύρου, τη λίστα Λαγκαρντ ή την τροπολογία-δώρο στους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια των καναλαρχών;”

Στη συνέχεια πάντως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος δήλωσε: «Η δήλωση του κ. Κυρίτση ότι η κυβέρνηση «ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους» προκαλεί έκπληξη και προβληματισμό.

Ο λαός κλήθηκε να ψηφίσει για πρώτη φορά σε ένα δημοψήφισμα εκφέροντας τη γνώμη του για μέτρα που τον αφορούσαν. Ποιος ήταν υπέρ του ΝΑΙ και ποιος του ΟΧΙ μικρή σημασία έχει διότι η επόμενη μέρα μας βρήκε ενωμένους ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και το πώς είχε ψηφίσει ο καθένας μας.

Ο διχασμός αποτελεί εθνικό έγκλημα και καθένας μας οφείλει ως εκπρόσωπος του λαού να τιμά την κοινοβουλευτική του έδρα και να είναι προσεκτικός με τις δηλώσεις του δημοσίως.

Με δήλωση μου άλλωστε παραμονές του δημοψηφίσματος είχα δηλώσει ότι ¨ένα δημοψήφισμα έχει νόημα όταν γίνεται μόνο σε συνθήκες που δεν προκαλούν διχασμό¨.

Πρέπει να καταστεί σαφές ότι η τιμωρητική διάθεση απέναντι σε όσους ψήφισαν, είτε ΝΑΙ είτε ΟΧΙ, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση χαρακτηριστικό και προσέγγιση αυτής της κυβέρνησης. Το δημοψήφισμα αποτελεί τη πιο ξεκάθαρη μορφή άμεσης δημοκρατίας όπου ο καθένας είναι ελεύθερος να ψηφίσει κατά το δοκούν και η απόφαση του να γίνεται σεβαστή από όλους».

Εν τω μεταξύ, στο θέμα αναφέρθηκε μέσω twitter από την Κωνσταντινούπολη όπου συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας: “Είτε ψήφισαν ΝΑΙ είτε ψήφισαν ΟΧΙ, όλοι οι Έλληνες υποφέρουν από τα μέτρα Τσίπρα.”

Η ΝΔ ενώ αρχικά είχε θέσει ως στόχο της να απευθυνθεί στους υποστηρικτές του “ναι” στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του περίφημου “φιλοευρωπαϊκού μετώπου” και με στόχο τους ψηφοφόρους που προέρχονταν και από ΠΑΣΟΚ- Ποτάμι, είχε στη συνέχεια αποφασίσει να διευρύνει τη στρατηγική της απευθυνόμενη και στους υποστηρικτές του “όχι”.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Κυρίτσης στο άρθρο του έκανε λόγο για συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να επιβαρυνθούν όσοι ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, που είχε ως σύνθημα το «Μένουμε Ευρώπη», μία μέρα μετά την ορκωμοσία του στη Βουλή, όπου κατέλαβε τη θέση της Βασιλικής Κατριβάνου, η οποία παραιτήθηκε μετά τα δύο «όχι» που είπε τόσο στο «Υπερταμείο» όσο και τον «κόφτη».

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα