Κύρτσος για offshore: Δεν βλέπω να γίνεται κάτι εντυπωσιακό σε πολιτικό επίπεδο

Κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και η Οικονομικών Υποθέσεων με την ομάδα εργασίας για την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίουμε θέμα ημερήσιας διάταξης: "Οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και η οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης" την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και η Οικονομικών Υποθέσεων με την ομάδα εργασίας για την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίουμε θέμα ημερήσιας διάταξης: "Οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και η οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης" την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

"Κάποιοι δίνουν φοβερό αγώνα για να προστατεύσουν τον φορολογικό τους παράδεισο", επεσήμανε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ στο Ραδιόφωνο 24/7

Την πεποίθησή του ότι οι φορολογικοί παράδεισοι θα συνεχίσουν να υπάρχουν για χρόνια, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 σχετικά με τις αποκαλύψεις των Paradise Papers.

"Η αναμόρφωση του φορολογικού πλαισίου στην ΕΕ δεν προχώρησε. Ψαχνόμαστε στην επιτροπή του ΕΚ, αλλά δεν νομίζω ότι βγαίνει κάποιο αποτέλεσμα. Κάποιοι δίνουν ένα φοβερό αγώνα για να προστατεύσουν τον φορολογικό τους παράδεισο, ας πούμε στο Λουξεμβούργο. Στη Βέρνη ας πούμε, παραπέμπουν στο μέλλον. Oι φορολογικοί παράδεισοι θα συνεχίσουν να λειτουργούν για χρόνια όπως φαίνεται", επεσήμανε.

ADVERTISING

Και πρόσθεσε: "Τα panama papers αναφέρονταν κυρίως σε γραφεία και τράπεζες στην Ελβετία. Δεν θέλουν να βρεθούν απομονωμένοι διεθνώς, γι' αυτό λένε, ελάτε να μιλήσουμε σε επίπεδο ΟΟΣΑ. Βέβαια, δεν βλέπω να γίνεται κάτι εντυπωσιακό σε πολιτικό επίπεδο. Τα συζητάμε εμείς, τα αποκαλύπτετε εσείς και κάπως έτσι συνεχίζεται. Αν η βασίλισσα εμπλέκεται είναι πλήγμα για τη μοναρχία. Bλέπουμε ότι το πολιτικό σύστημα στη Μ. Βρετανία έχει αρχίσει κάπως και υπολειτουργεί".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Paradise Papers
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κούλογλου: Να εξασφαλίσουμε προστασία για τους whistleblowers

Πρώτο θέμα παγκοσμίως τα Paradise Papers

SHARE:

24Media Network