ΚΥΣΕΑ: Νέος αρχηγός στην Πυροσβεστική – Αποστρατεύεται ο Στέφανος Κολοκούρης

ΚΥΣΕΑ: Νέος αρχηγός στην Πυροσβεστική – Αποστρατεύεται ο Στέφανος Κολοκούρης
Ο Στέφανος Κολοκούρης INTIME NEWS

Αποστρατεύθηκαν ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης και της Πολεμικής Αεροπορίας Γεώργιος Μπλιούμης κατά τη συνεδρίαση του σημερινού ΚΥΣΕΑ.

Την απομάκρυνση του αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη από την κεφαλή του Πυροσβεστικού Σώματος αποφάσισε μεταξύ άλλων το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), το οποίο συνεδρίασε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αποφασίστηκε επίσης η αποστρατεία του αντιπτεράρχου Γεωργίου Μπλιούμη, Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε:

  • Την παράταση της θητείας του Αντιστράτηγου (ΤΘ) Χαράλαμπου Λαλούση ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ) κατά ένα ακόμη έτος.
  • Την παράταση της θητείας του Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη (ΠΝ) ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Α/ΓΕΝ) κατά ένα ακόμη έτος.
  • Την αυτεπάγγελτη αποστρατεία του αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη, Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ).
  • Την επιλογή του Αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.
  • Την τοποθέτηση του Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Φασούλα ως Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, σε αντικατάσταση του επιλεγέντος για τη θέση του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά. 
  • Την αυτεπάγγελτη αποστρατεία του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Π.Σ. Στέφανου Κολοκούρη.
  • Την επιλογή του Αντιστρατήγου Π.Σ. Αλέξιου Ράπανου ως Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο Στέφανος Κολοκούρης

Ο αντιστράτηγου Στέφανος Κολοκούρης είχε δεχθεί ουκ ολίγες φορές τα πυρά για λάθη και παραλείψεις της Πυροσβεστικής για μια σειρά από κρίσεις. Θυμίζουμε ότι ο κ. Κολοκούρης ήταν στην τραγωδία στο Μάτι διοικητής των ΕΜΑΚ και έχει βρεθεί στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας για τα αίτια του θανάτου 102 ανθρώπων.

Είχε μπει επίσης στο κάδρο των ευθυνών και για τις πυρκαγιές σε Εύβοια και Αττική το περασμένο καλοκαίρι.

Στο βιογραφικό του μεταξύ άλλων αναφέρει: «Έχει λάβει μέρος σε πολλές και δύσκολες επιχειρήσεις τόσο διάσωσης, όσο και κατάσβεσης αστικών και δασικών πυρκαγιών. Ενδεικτικά αναφέρονται: ο σεισμός στο Αίγιο το 1995, στην Αθήνα το 1999, στο Μαρόκο το 2003, στη Λέσβο και στην Κω το 2017, η συντριβή του αεροσκάφους «HELIOS» στο Γραμματικό Αττικής, οι πλημμύρες στη Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο το 2017, στο Μαντούδι και στο Προκόπι Ευβοίας το 2018, οι δασικές πυρκαγιές στη νήσο Κύθηρα και στον Κάλαμο Αττικής το 2017, στην Κινέττα Αττικής το 2018 και στην Εύβοια τα έτη 2018 και 2019.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα