Κυβέρνηση για το άνοιγμα Μητσοτάκη στην κεντροαριστερά: Να μας πει το ΚΙΝΑΛ τι θα κάνει

Κυβέρνηση για το άνοιγμα Μητσοτάκη στην κεντροαριστερά: Να μας πει το ΚΙΝΑΛ τι θα κάνει
Ενημέρωση πολιτικών συντακτών από το Δημήτρη Τζανακόπουλο Eurokinissi

Την απάντηση του προέδρου της ΝΔ στην ερώτηση του News 24/7 στη ΔΕΘ σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διαμηνύοντας ότι μόνο η συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων μπορεί να αντιμετωπίσει την άνοδο της ακροδεξιάς

Το άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κεντροαριστερά κατά τη ΔΕΘ δεν πέρασε απαρατήρητο και ασχολίαστο από την κυβέρνηση, η οποία διαπιστώνει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί να ασκήσει πίεση στο ΚΙΝΑΛ και καλεί απο την πλευρά της το Κίνημα να επιλέξει δρόμο, διαμηνύοντας ότι μόνο η συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων μπορεί να αντιμετωπίσει την άνοδο της ακροδεξιάς.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά το briefing των πολιτικών συντακτών ρωτήθηκε εάν προβληματίζεται η κυβέρνηση από την απάντηση που έδωσε ο κ.Μητσοτάκης στην ερώτηση του News 24/7, στη συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είχε δηλώσει πως πρόθεση του είναι ακόμη και εάν γίνει πρωθυπουργός με αυτοδυναμία, να βάλει στην κυβέρνηση του πρόσωπα από την κεντροαριστερά και προανήγγειλε ότι θα προχωρήσει σε διεύρυνση πριν τις εκλογές εντάσσοντας στα γαλάζια ψηφοδέλτια στελέχη από την κεντροαριστερά “γιατί όχι και την αριστερά”.

“Δεν ξέρω τι εννοεί ο Μητσοτάκης κεντροαριστερά, εάν ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του κεντροδεξιό παρότι ρέπει σε μία ακροδεξιά ατζέντα, προφανώς εννοούμε διαφορετικά πράγματα” σχολίασε καταρχήν καυστικά ο κ.Τζανακόπουλος.

Εκτίμησε ότι ο κ.Μητσοτάκης πιέζει το ΚΙΝΑΛ και τόνισε: “Το ΚΙΝΑΛ πρέπει να μας πει εάν θα συνεχίσει στη γραμμή σύγκλισης με τη ΝΔ ή εάν θα ακούσει τις καμπάνες που ηχούν σε όλη την Ευρώπη με τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα να κάνουν αυτοκριτική για την πολιτική που εφήρμοσαν και πως ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της ακροδεξιάς είναι η συμμαχία με την αριστερά.”

Ο κ.Τζανακόπουλος ερωτηθηκε επίσης για τις χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου όσον αφορά στη στάση των ΑΝΕΛ όταν έλθει στη Βουλή προς κύρωση η συμφωνία των Πρεσπών.

“Κανένα πρόβλημα δε θα δημιουργηθεί στην κυβέρνηση οι απόψεις του κ.Καμμένου είναι σεβαστές και γνωστές εδώ και οκτώ μήνες. Εφόσον ολοκληρωθούν τα προβλεπόμενα βήματα, η κυβέρνηση θα καταθέσει τη συμφωνία και θα την υπερψηφίσει. Εάν δείτε τους πολιτικούς συσχετισμούς στο Κοινοβούλιο θα δείτε ότι η κυβέρνηση δε διατρέχει κανέναν κίνδυνο. Η συμφωνία και θα κατατεθεί και θα κυρωθεί” εκτίμησε.

Κληθείς δε να σχολιάσει σενάρια για ανασύνθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και αλλαγή κυβερνητικου εταίρου, είπε: “Το μόνο σενάριο που βλέπω εγώ είναι η ολοκληρωση της τετραετίας από τη σημερινή κυβέρνηση. Δεν υπάρχει άλλο σενάριο που να εξετάζουμε ή να ανησυχούμε”.

Σημειωτέον ότι δήλωσε πως δεν πιστεύει πως η διαδικασία κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών θα καθυστερήσει για μετά τις εκλογές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα