Τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μπήκαν στον “πάγο” για δύο ώρες

Τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μπήκαν στον “πάγο” για δύο ώρες
Το Μέγαρο Μαξίμου Eurokinissi

Σύγχυση επικράτησε με τα ΜΟΕ. Το Μαξίμου βεβαιώνει ότι συνεχίζονται παρά την αρχική διαρροή περί διακοπής τους.

“Δεν παγώνουν τα ΜΟΕ. Οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο προετοιμάζονται και θα συνεχιστούν κανονικά» διαβεβαίωναν το απόγευμα της Τρίτης κυβερνητικές πηγές. Προηγήθηκαν αναλυτικά ρεπορτάζ, με πρώτο αυτό της ΕΡΤ, στα οποία πηγές του ΥΕΘΑ σημείωναν:  «Παγώνουν, μέχρι νεοτέρας με πρωτοβουλία της Αθήνας, οι συζητήσεις με την Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης σε στρατιωτικό επίπεδο, σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Οι συζητήσεις επρόκειτο να πραγματοποιηθούν μέσα στον μήνα στην ελληνική πρωτεύουσα”.

Ωστόσο, από την κυβέρνηση ανέφεραν ότι ο ΥΕΘΑ είναι με τον πρωθυπουργό στο Λονδίνο και δεν υπήρξε καμία σχετική διαρροή και πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με τα ΜΟΕ.

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτή δυστυχώς δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης

“Παραμονή της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνει πάγωμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία και λίγες ώρες αργότερα από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέεται σε ΜΜΕ ότι το ΥΠΕΘΑ έχει μαύρα μεσάνυχτα και ότι τα ΜΟΕ συνεχίζονται κανονικά. Αυτή δυστυχώς δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης” σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: “Τα εθνικά θέματα και ιδίως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τη χειρίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τέτοια πρωτοφανή ανευθυνότητα”.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα