Μαξίμου: Η συμφωνία της Μάλτας δεν αμφισβητείται από κανέναν

Μαξίμου: Η συμφωνία της Μάλτας δεν αμφισβητείται από κανέναν

Με αφορμή τις δηλώσεις του Β.Σόιμπλε, πηγές από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι αυτός είναι ο οδικός χάρτης της συμφωνίας της Μάλτας - και δεν αμφισβητείται ούτε από τον Γερμανό υπουργό ούτε και από κανέναν άλλον

Αναφορικά με δηλώσεις του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και προκειμένου «να μην υπάρχουν παρερμηνείες», κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν πως ο οδικός χάρτης της συμφωνίας της Μάλτας έχει ως εξής:

1. Ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας (SLA) που περιλαμβάνει τις εντός προγράμματος μεταρρυθμίσεις καθώς και τα θετικά και αρνητικά μέτρα για τα έτη 2019 και 2020.

ADVERTISING

2. Συγκεκριμενοποίηση σε προσεχές Eurogroup των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, τα οποία όπως έχει πολλάκις διευκρινιστεί, θα εφαρμοστούν μετά το τέλος του προγράμματος (Σεπτέμβριος 2018). Η συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για το χρέος τώρα, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, καθώς πρέπει να ληφθούν υπόψη ώστε να υπάρξει θετική μελέτη βιωσιμότητας του χρέους από τις τεχνικές ομάδες του ΔΝΤ. Η θετική μελέτη βιωσιμότητας του χρέους είναι απαραίτητη ώστε να μπορεί το ΔΣ του Ταμείου να εγκρίνει συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα.

3. Μετά την εφαρμογή των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος (Σεπτέμβρης 2018), θα εφαρμοστούν και τα μέτρα και τα αντίμετρα που προβλέπει η συμφωνία της Μάλτας (από 01.01.2019).

«Αυτός είναι ο οδικός χάρτης και δεν αμφισβητείται από κανέναν: Ούτε από τον κ. Β. Σόιμπλε, ο οποίος αυτήν ακριβώς τη συμφωνία περιέγραψε και στις σημερινές δηλώσεις του», καταλήγουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Συμφωνία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επιμένει ο Σόιμπλε: Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις, μετά το χρέος

SHARE:

24Media Network