Λαφαζάνης: 'Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους' η τροπολογία για τον αναβαλλόμενο φόρο στις τράπεζες

Λαφαζάνης: 'Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους' η τροπολογία για τον αναβαλλόμενο φόρο στις τράπεζες

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας υποστηρίζει ότι η τροπολογία έρχεται να ενισχύσει προηγούμενες νομοθετικές διατάξεις, χαρίζοντας πολλά δισ. ευρώ σε τράπεζες και ξένα funds

"Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους αποτελεί η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για τον αναβαλλόμενο φόρο στις τράπεζες ανέφερε σε δήλωσή του την Κυριακής ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης, με αυτήν την τροπολογία-πρόκληση προς τον ελληνικό λαό, έρχεται να επιβεβαιώσει και να ενισχύσει προηγούμενες νομοθετικές διατάξεις, χαρίζοντας πολλά δισ. ευρώ στις τράπεζες και στην ουσία στα ξένα funds στα οποία τις έχει εκχωρήσει.

"Είναι αδιανόητο, την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ένα σκληρό πακέτο εξουθενωτικών μέτρων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων ύψους 3,6 δισ., να σπεύδει να χαρίσει πολύ μεγαλύτερα ποσά στο τραπεζικό κεφάλαιο" επισημαίνει ο επικεφαλής της ΛΑΕ και τονίζει ότι "οι τράπεζες συνεχίζουν να παραμένουν κράτος εν κράτει στη χώρα και να απομυζούν κάθε ικμάδα από την ελληνική οικονομία και κοινωνία".

Ο κ. Λαφαζάνης δηλώνει ότι η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη ανατροπή, που μόνο ο λαός με τους αγώνες του μπορεί να επιβάλει με βασικό μέτρο την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών στο πλαίσιο ενός ριζοσπαστικού προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Καταλήγοντας, ο επικεφαλής της ΛΑΕ αναφέρει ότι "οι ένοχοι και οι συνένοχοι των πρωτοφανών πολιτικών και οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος του τόπου και του λαού μας θα πληρώσουν βαρύτατο τίμημα για τα άνομα και πραξικοπηματικά σκάνδαλά τους".

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Όλοι κατά του ευρώ

Μετάβαση στη δραχμή σε πέντε βήματα προτείνει η ΛΑΕ

Λαφαζάνης: Η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να γυρίσει στη δραχμή

SHARE:

24Media Network