Λάμπρου: Απαράδεκτη η επιχείρηση συκοφάντησης εις βάρος μου

Λάμπρου: Απαράδεκτη η επιχείρηση συκοφάντησης εις βάρος μου

Σκληρή ήταν η απάντηση του Πάνου Λάμπρου μετά τη δημοσιοποίηση από το Mega, κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, συνομιλιών και ντοκουμέντων για την υπόθεση απειλών σε βάρος του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, απαντά στα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας στο κεντρικό δελτίο του Mega και αφορούν τις δηλώσεις του Γιάννη Πανούση περί απειλής της ζωής του.

Ο κ. Πάνου ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωσή του πως ο δρόμος για τη δικαιοσύνη είναι ανοιχτός για όλους, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού μια προσπάθεια συκοφάντησης του ιδίου, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Απαράδεκτη επιχείρηση συκοφάντησης εξαπέλυσε εναντίον μου το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, προβάλλοντας  "συνομιλίες" και "ντοκουμέντα" που είναι άγνωστο πώς "περιήλθαν" στη διάθεση του καναλιού, ενώ βάλλει ευθέως εναντίον μου για τη στάση μου ως μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στα αυτονόητα δικαιώματα χιλιάδων κρατουμένων, γυναικών και αντρών.

Εδώ και πολλά χρόνια ασχολούμαι με τα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα, και ειδικά με τα δικαιώματα των φυλακισμένων, στην προσπάθεια οι φυλακισμένοι να μην είναι πολίτες β΄ κατηγορίας, να ζουν με ανθρώπινες συνθήκες. Έτσι, όταν μου ζητήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να συνδράμω, ως ειδικός συνεργάτης του υπουργείου στο πλαίσιο των καθηκόντων μου, στην επαφή που πρέπει να έχει το υπουργείο με όλους τους κρατούμενους, το θεώρησα υποχρέωσή μου. Στο πλαίσιο αυτής μου της ιδιότητας επισκέφτηκα σχεδόν το σύνολο των ελληνικών φυλακών, όπου συνομιλούσα με μεγάλο αριθμό κρατουμένων, και το ίδιο έκανα κάθε φορά που απεργίες πείνας απειλούσαν τη ζωή των κρατούμενων.

Μόνο ερωτηματικά γεννά η απόφαση του κ. Γ. Πανούση να προσπαθήσει να δημιουργήσει ζήτημα γύρω από το πρόσωπό μου τώρα, μετά την απομάκρυνσή του, και όχι όσο ήταν υπουργός ο ίδιος – εμπλέκοντάς με σε σενάρια «φυσικής και πολιτικής του εξόντωσης». Θα ήταν απλώς φαιδρό και ανάξιο σχολιασμού, αν όλα αυτά τα ευφάνταστα σενάρια δεν συνδέονταν με την προσπάθεια συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ και του αγώνα για τα δικαιώματα. Η προσπάθεια σπίλωσής μου, αλλά και απαξίωσης των ιδεολογικών και κινηματικών χαρακτηριστικών του ΣΥΡΙΖΑ και των αγώνων μας για τα δικαιώματα των κρατουμένων, θα με βρει απέναντι. Άλλωστε, ο δρόμος προς τη δικαιοσύνη είναι ανοιχτός για όλους".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πανούσης, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τόσκας: Κανένα αίτημα για ιδιαίτερη ασφάλεια δεν έγινε. Ο Πανούσης είχε περισσότερους αστυνομικούς από μένα

Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ για Πανούση

Πανούσης στο facebook: Μόνη ασπίδα μου η κοινωνία

SHARE:

24Media Network