Λεβέντης: Δεν κοιμάμαι τις νύχτες λόγω Φώφης

Συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως, στην Βουλή, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως, στην Βουλή, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

«Σηκώνομαι στον ύπνο μου και σκέφτομαι τι πήρε η Φώφη Γεννηματά και καταψήφισε την απλή αναλογική» είπε. "Ο Τσίπρας ποτέ δε μου ζήτησε να γίνω δεκανίκι" δήλωσε και υποστήριξε ότι "ο Βαρουφάκης παρέσυρε τον Τσίπρα".

Στην αποκάλυψη ότι πολλά βράδια δεν μπορεί να κοιμηθεί λόγω της αλλαγής στάσης της Φώφης Γεννηματά στο θέμα της απλής αναλογικής προέβη ο Βασίλης Λεβέντης από το βήμα της Βουλής χαρακτηρίζοντας έγκλημα την καταψήφιση της απλής αναλογικής από το ΠΑΣΟΚ.

«Έχω χάσει τον ύπνο μου» τόνισε ο κ. Λεβέντης και σημείωσε ότι δεν κοιμάται τα βράδια γιατί δεν μπορεί να εξηγήσει τη στάση της Φώφης Γεννηματά. «Στον ύπνο μου σηκώνομαι» είπε χαρακτηριστικά και διερωτήθηκε «τι πήρε η Φώφη» για να αλλάξει στάση. «Μπορεί να πήρε μόνο υποσχέσεις. Ξέρετε κάποια κορόιδα παίρνουν μόνο υποσχέσεις» είπε αλλά στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η κυρία Γεννηματά μπορεί «να πήρε και κάτι». Την κατηγόρησε μάλιστα ότι μαζί με το Ποτάμι «χάρισε 50 έδρες στον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Στον αντίποδα ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «πάτησε πόδι» υπέρ της απλής αναλογικής. «Ο πρωθυπουργός τίμησε αυτά που είπε» ανέφερε και σημείωσε ότι δεν επιβεβαιώθηκαν όσοι τον προειδοποιούσαν ότι ο Τσίπρας θα άλλαζε στάση και θα πρότεινε μπόνους 30 εδρών. Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός δεν του ζήτησε «να γίνει δεκανίκι» του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Λεβέντης διαφώνησε, όμως, με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό. «Δεν πρέπει να διχάσουμε τον λαό» είπε προειδοποιώντας ότι η άμεση εκλογή θα προκαλέσει διχασμό.

Διαφώνησε, όμως, και με την πρόταση του κ. Τσίπρα για ανάδειξη βουλευτών και όχι τεχνοκρατών στην πρωθυπουργία. «Γιατί να μη βάλουμε και τεχνοκράτη; Καλύτερος ήταν ο Πετσάλνικος;» διερωτήθηκε.

Δήλωσε επίσης ότι "Ο Τσίπρας ποτέ δε μου ζήτησε να γίνω δεκανίκι" και υποστήριξε, αναφερόμενος στο αίτημα της ΝΔ για εξεταστική για το πρώτο εξάμηνο του 2016, ότι "ο Βαρουφάκης παρέσυρε τον Τσίπρα".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βασίλης Λεβέντης, Εκλογικός Νόμος
SHARE:

24Media Network