Λεβέντης: Η κυβέρνηση έχει κάνει προδοσία στο μακεδονικό

Λεβέντης: Η κυβέρνηση έχει κάνει προδοσία στο μακεδονικό
Eurokinissi

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κέντρου μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 έκανε λόγο για "συμφωνία κάτω από το τραπέζι Μητσοτάκη-Γεννηματά" ενώ είπε ότι θα συνεργαστεί με την ΝΔ αν ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών και δεν φέρει ενισχυμένη αναλογική

“Η κυβέρνηση έχει κάνει προδοσία στο μακεδονικό, Τσίπρα και Κοτζιάς θα παραπεμφθούν σε δίκη” δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού. Και τόνισε: “Η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να ακυρωθεί και να παραπεμφθούν σε δίκη αυτοί που υπέγραψαν. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών που αγνόησαν τη λαϊκή βούληση και απεμπόλησαν το χαρτί που είχαμε να πιέζουμε τους Σκοπιανούς, την ένταξη στο ΝΑΤΟ, πρέπει να λογοδοτήσουν. Είναι οπωσδήποτε υποχώρηση, το αν είναι εθνική προδοσία θα το κρίνει το δικαστήριο. Εγώ θεωρώ μειοδοτική αυτή την άποψη. Δεν είναι βλάκας ο Τσίπρας να πάρει πάνω του μόνος του την προδοσία, θα διαλύσει τη Βουλή και θα αφήσει τον Μητσοτάκη να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά”. Κατά τον Β. Λεβέντη, “κάποιοι κύκλοι θέλουν να διαλυθεί η Ενωση Κεντρώων αλλά δεν θα το καταφέρουν. Η ΝΔ θέλει πεντακομματική Βουλή και γι αυτό μας παίρνει βουλευτές, ενώ γνωρίζει ότι εξελέγησαν με λίστα. Η τύχη των αποστατών είναι ότι τελειώνει η καριέρα τους. Πάνε σε άλλα κόμματα γιατί τους υπόσχονται ότι θα τους βάλουν στα ΕΛΤΑ και άλλα τέτοια. Ξέρουν ότι με σταυρό δεν θα εκλεγούν με την Ενωση Κεντρώων, ο σταυρός θέλει αγώνα. Μιλάω με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μου λένε ότι έπαθε ζημιά ο ΣΥΡΙΖΑ που πήρε την κα Μεγαλοοικονόμου. Στις εκλογές θα τιμωρηθούνόχι μόνο οι αποστάτες αλλά και αυτοί  που τους δέχθηκαν, οι κλεπταποδόχοι”.

Μιλώντας για το μακεδονικό ο κ. Λεβέντης ανέφερε και τα εξής: “Στην ΝΔ είναι 50-50. Ο Σαμαράς λέει ότι δεν θέλει τη σύνθετη ονομασία, η Ντόρα με τον Καραμανλή την έδωσαν. Οι μισοί κάνουν τους εθνικόφρονες.  Αν η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία, θα κυβερνήσει με την Γεννηματά που αν είχε ψηφίσει την απλή αναλογική θα του είχε κάψει τα όνειρα της πρωθυπουργίας. Εχουν συμφωνία κάτω από το τραπέζι, θα τη δείτε το βράδυ των εκλογών. Η ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών είναι προϋπόθεση για εμάς για να συνεργαστούμε με τον Κ. Μητσοτάκη εφόσον κερδίσει τις εκλογές. Οπως επίσης η κατάργηση της ενισχυμένης αναλογικής. Αν αρθούν αυτά τα εμπόδια δεν έχω αντίρρηση να βοηθήσω”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα