Λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρομικές μεταφορές και τουρισμός στην ατζέντα του Κινέζου πρωθυπουργού, που φτάνει σήμερα στην Ελλάδα

default image

Συνάντηση Λι Κετσιάνγκ- Αντώνη Σαμαρά με φόντο αποκρατικοποιήσεις και επενδύσεις

Της Βίκυς Σαμαρά

Το κινέζικο κεφάλαιο -μαζί με το ρωσικό- αναδεικνύεται σε έναν από τους πλέον δραστήριους παίκτες στο διεθνές οικονομικό επενδυτικό παιχνίδι και ως εκ τούτου η κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην τριήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί από σήμερα στην Ελλάδα ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ.

Οι Κινέζοι μετά το λιμάνι του Πειραιά επιθυμούν να επεκτείνουν την παρουσία τους στην Ελλάδα και σε άλλα λιμάνια (της Θεσσαλονίκης και άλλα), ενώ έχουν σταθερό ενδιαφέρον για τα αεροδρόμια και τις σιδηροδρομικές μεταφορές, βλέποντας τη χώρα μας ως πύλη εισόδου της τεράστιας κινεζικής παραγωγής στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση από την πλευρά της επιθυμεί διακαώς να ξαναζωντανέψει την ατζέντα των αποκρατικοποιήσεων και επενδύσεων, αναζητώντας θετικές ειδήσεις.

Ο κ.Κετσιάνγκ φτάνει σήμερα το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου θα τον υποδεχθεί ο κ.Σαμαράς. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ των δύο πρωθυπουργών, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και υπογραφή διακρατικών συμφωνιών. Στη συνέχεια ο κ.Σαμαράς και ο κ.Κετσιάνγκ θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο Κοινοβούλιο και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Αύριο Παρασκευή ο κ.Σαμαρά θα επισκεφθεί μαζί με τον κ.Κετσιάνγκ το σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά και αμέσως μετά θα απευθύνουν χαιρετισμό στο Ελληνοκινεζικό Φόρουμ Ναυτιλιακής Συνεργασίας. Στη συνέχεια ο Κινέζος πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Με δεδομένο το ενδιαφέρον των Κινέζων για διεύρυνση των τουριστικών σχέσεων των δύο χωρών, ο κ.Κετσιάνγκ το Σάββατο θα ξεναγηθεί μαζί με τον πρωθυπουργό στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου στην Κρήτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα