Μητσοτάκης: Χτυπήστε εμένα, όχι τη γυναίκα μου

Μητσοτάκης: Χτυπήστε εμένα, όχι τη γυναίκα μου
Τρίτο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωαννίνα την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. (EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ) eurokinissi

Με Καζαντζάκη απάντησε και επιτέθηκε στην κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τις αποκαλύψεις των paradise papers και την εμπλοκή του ονόματος της συζύγου του Μαρέβας

Με την υπόθεση των αποκαλύψεων των paradise papers άνοιξε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 4ο προσυνέδριο της ΝΔ για την επιχειρηματικότητα στην Κρήτη και απάντησε στις επιθέσεις της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τους καλώ να σηκώσουν τα μάτια και αν θέλουν να χτυπήσουν κάποιον να χτυπήσουν εμένα και όχι τη γυναίκα μου».

Ο πρόεδρος της ΝΔ χρησιμοποιώντας μια φράση του Κρητικού λογοτέχνη και «συντοπίτη» του Νίκου Καζαντζάκη χαρακτήρισε τις επιθέσεις στη Μαρέβα Μητσοτάκη «διπλή ανανδρία» λέγοντας ότι «ο Καζαντζάκης είχε πει μια σοφή κουβέντα. Το ψέμα είναι ανανδρία. Το να επιτίθεται κανείς με ψέματα και υπονοούμενα σε μια γυναίκα που δεν έχει δώσει δικαιώματα , και προσπαθεί να διακριθεί στον ιδιωτικό τομέα είναι διπλή ανανδρία.

Στην κατεύθυνση αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στον πρωθυπουργό σημείωσε ότι «δεν είναι ντροπή να χάνει κάποιος εκλογές. Εκλογές έχουν χάσει πιο ικανοί πρωθυπουργοί από τον κ. Τσίπρα. Ντροπή είναι να προσπαθεί να διασωθεί κάποιος με λάσπη και χυδαιότητες χρησιμοποιώντας ένα παρακράτος για να χτυπήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους».

Φορολογικά κίνητρα για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας

Αναφερόμενος στα θέματα του προσυνεδρίου της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε φορολογικά και άλλα κίνητρα για την ενίσχυση της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας και απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα στους ξένους επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ σας εγγυάται μείωση των φορολογικών συντελεστών και πολιτική σταθερότητα».

Η φορολογική μεταρρύθμιση για την οποία δεσμεύτηκε ο κ. Μητσοτάκης  περιλαμβάνει Μείωση της φορολογίας εισοδήματος για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια. Μείωση του φόρου στα μερίσματα στο 5% και αύξηση του ορίου για υποβολή Φ.Π.Α. στα 25.000 ευρώ.  Μείωση του φορολογικού συντελεστή επιπλέον 2% για αύξηση κατά 10% των θέσεων εργασίας για επιχειρήσεις άνω των 50 εργαζομένων. Μεταφορά φορολογικών ζημιών για περίοδο δέκα ετών και φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις σε έρευνα και καινοτομία.

Σε ότι αφορά τη διανομή κοινωνικού μερίσματος από το πλεόνασμα ο κ. Μητσοτάκης αφού επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την υπερφορολόγηση σημείωσε ότι «είναι υποχρεωμένη να δώσει πίσω στους πολίτες τουλάχιστον ένα μέρος από αυτό που τους έκλεψε». Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε τη δική του πρόταση για εφάπαξ επίδομα στους ανέργους και αποπληρωμή μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες και στην κατεύθυνση αυτή ανέλυσε και την πρότασή του για έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ για το 2017 προτείνοντας μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% για όσους πληρώνουν μέχρι 500 ευρώ για το 2017, επιστροφή 20% για όσους καταβάλλουν μέχρι και 1500 ευρώ ΕΝΦΙΑ και μείωση κατά 10% σε όσους καλούνται να πληρώσουν πάνω από 1500 ευρώ ΕΝΦΙΑ.

Η ΝΔ κατέληξε ο κ. Μητσοτάκη «δεν περιμένει να καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ σαν ώριμο φρούτο» προσθέτοντας ότι «βλέπει τη νίκη στις επόμενες εκλογές ως εργαλείο για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο και να την οδηγήσει σε νέα μονοπάτια αισιοδοξίας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα