Σαμαράς: “Εγώ σκίζω τα Μνημόνια κάθε μέρα εδώ και δύο χρόνια”

Σαμαράς: “Εγώ σκίζω τα Μνημόνια κάθε μέρα εδώ και δύο χρόνια”
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ -

Τι δήλωσε κατά την κεντρική ομιλία του ο πρωθυπουργός, από το Σύνταγμα. Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. Ζήτησε Συνταγματική Αναθεώρηση, ως απάντηση στο αίτημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές

Την ανάγκη σταθερότητας “μετά την αποφυγή των χειρότερων” υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Αθήνα, τονίζοντας πως οι πολίτες την Κυριακή δεν ψηφίζουν για κυβέρνηση, αλλά για την Ευρωβουλή, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας Συνταγματική Αναθεώρηση.

“Έγιναν πολλά τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν θα σας μιλήσω γι’ αυτά. Ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια και την κρίση, το ξέρετε. Δεν θα πω ούτε για τα πλεονάσματα που τα αμφισβητήσανε, αλλά τα πετύχαμε. Ούτε για την ανεργία, ούτε για το ότι εξαρτώμαστε όλο και λιγότερο. Τα ξέρετε. Όπως ξέρετε, ότι κάποιοι δεν ήθελαν να τα πετύχουμε όλα αυτά. Γιατί κάποιοι θέλουν, να μην βγει η χώρα από την κρίση, θέλουν να μας γυρίσουν στο χάος. Θέλουν αυτές οι ευρωεκλογές να γίνουν δημοψήφισμα, να ρίξουν την κυβέρνηση. Γιατί, τώρα που βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο; Που στο τέλος του καλοκαιριού θα πάρουμε την τελική ρύθμιση του χρέους; Γιατί πάλι αβεβαιότητα, τώρα που έρχονται μεγάλες και καινούριες επενδύσεις; Γιατί, θέλουν να δημιουργηθεί αβεβαιότητα και να παγώσουν ξανά τα πάντα; Δεν θα τους αφήσουμε, αντιστάθηκαν σε κάθε μας μεταρρύθμιση. Πίστευαν, ότι δεν θα βγάλουμε πλεόνασμα, ότι δεν θα μοιράσουμε κοινωνικό μέρισμα, ότι δεν θα βγούμε στις αγορές. Έλεγαν ότι θα έρθουν νέα μέτρα. Διαψεύστηκαν. Και τους διαψεύδουμε και πάλι. Δεν θα υπάρξει ούτε νέο Μνημόνιο ούτε νέα μέτρα. Τελεία και παύλα στα ψέματά σας”, είπε ο κ. Σαμαράς στην έναρξη της ομιλίας του.

“Μόνο μπροστά θα πάει η Ελλάδα μας, μόνο μπροστά θα πάει η πατρίδα μας”, είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως “με τις θυσίες του ελληνικού λαού έχουμε σταθεροποιήσει τη χώρα”, ζητώντας από τους ψηφοφόρους να μην επιλέξουν την Κυριακή “επιστροφή στην αβεβαιότητα και στο τέλμα, από το οποίο ξεκολλάμε”.

“Ο κόσμος που δεν θέλει πρόωρες εκλογές, που θέλει να παραμείνουμε στο ευρώ και να βγούμε από την κρίση είναι η μεγάλη πλειοψηφία”, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως η χαλαρή ψήφος των ψηφοφόρων έχει γίνει ο μεγαλύτερος κίνδυνος, γιατί μπορεί να μας γυρίσει πίσω.

“Ας μην παίξει κανείς το παιχνίδι εκείνων, που θέλουν την αστάθεια και τον πανικό”, είπε χαρακτηριστικά.

“Πρόωρες εκλογές εκείνοι, καινούριο Σύνταγμα ζητάω εγώ”

Ο πρωθυπουργός είπε “πρόωρες εκλογές εκείνοι, εγώ καινούριο Σύνταγμα ζητάω”, για να αλλάξει το πολιτικό μας σύστημα, για να γίνει η χώρα μας ισχυρή, για να μην μπορούν οι βουλευτές να είναι και βουλευτές και υπουργοί, για να μπουν χρονικά όρια ακόμα και στη θητεία του πρωθυπουργού, για να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τους πολίτες”.

Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως “μπορεί να μην κυβέρνησε ως σήμερα, όμως ήταν πάντα χωμένο σε όλα τα κυκλώματα”.

“Μας λένε, ότι κάναμε την Ελλάδα πειραματόζωο. Εκείνη ήθελαν η Ελλάδα να ακολουθήσει το πείραμα της Βενεζουέλας και της Αργεντινής. Εμείς αυτά τα πειράματα τα αποφύγαμε και ακολουθήσαμε τα πειράματα της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, που βγήκαν από τα Μνημόνια. Καταλαβαίνω τη στεναχώρια σας κύριε Τσίπρα. Τι θα απογίνετε τώρα, χωρίς Μνημόνια;”, είπε, λέγοντας πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση θέλει τον ελληνικό λαό κατηφή.

“Πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη για τους ανασφάλιστους”

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη, ότι βιάζεται να βγούμε από την κρίση, για να αποκατασταθούν οι αδικίες και να μειωθούν οι φόροι.

“Ήδη το κάναμε με το μέρισμα, ήδη το κάναμε με την εστίαση. Ήδη δίνουμε τη μάχη μέρα με τη μέρα”, συμπλήρωσε, προαναγγέλλοντας πως θα υπάρξει πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους τους ανασφάλιστους.

“Δεν μοιράζω αυτά που δεν έχω, αλλά και δεν ξεχνάω αυτά που χρωστάω και θα τα δώσω στον ελληνικό λαό”, είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως επίκειται σχέδιο για να μειωθούν όλοι οι φόροι.

“Στους φοροφυγάδες θα είμαστε πιο αυστηροί και σε εκείνους που πραγματικά δεν θα γίνουν, θα δώσουμε ευκαιρίες. Ξέρω τι πρέπει να γίνει και θα γίνει με τον σωστό τρόπο. Δεν θα αφήσω να πάνε στράφι οι θυσίες του λαού”, τόνισε.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κυβερνήσει. Θέλει να γεμίσει τη χώρα λαθρομετανάστες”

Στη συνέχεια είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ, πως βάζει “τρικλοποδιά στην ανάπτυξη”, υποστηρίζοντας πως “είναι τόση η απόγνωσή τους, που ζητούν τη στήριξη της Χρυσής Αυγής”.

“Απευθύνομαι σε κάθε Έλληνα νοικοκύρη. Νοικοκυρέψαμε τον τόπο και δεν μας το συγχωρούν. Αλλά εμείς ζητάμε τη στήριξη του ελληνικού λαού. Μην αφήσετε όσους παίζουν με τη φωτιά, να βάλουν μπουρλότο. Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ η πραγματική απειλή. Δεν μπορεί να κυβερνήσει, δεν ξέρει. Η αστάθεια είναι η πραγματική απειλή για την Ελλάδα. Εδώ που τη φτάσαμε, μόνο με ένα ατύχημα μπορεί να πάει πάλι πίσω. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ατύχημα, που πρέπει να εμποδίσουμε”, είπε ο κ. Σαμαράς, καλώντας τους πολίτες να απαντήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ στο κάλεσμά του να ρίξει την κυβέρνηση.

“Σας χρειάζομαι δίπλα μου περισσότερο από ποτέ. Μην επαναπαυθείτε στις νίκες που πέτυχε η παράταξή μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Το μήνυμα για την κυβέρνηση το πήρα και το ξέρω. Αυτή την Κυριακή όμως το μήνυμα είναι ‘δεν γυρίζουμε πίσω’. Το μήνυμα είναι μόνο μπροστά. Σταθείτε δίπλα μου και δώστε μου τη δύναμη για να συνεχίσω, για να βγει η χώρα από την κρίση. Και σας καλώ, να δώσουμε ένα μάθημα σε αυτούς που παίζουν εκεί όπου παιχνίδια δεν χωράνε”, “σε αυτούς που θέλουν να γεμίσει η χώρα λαθρομετανάστες”, είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα