Τσίπρας: Το Μουσείο του Ολοκαυτώματος υπενθύμιση ενάντια στον φασισμό

The Israeli President Reuven Rivlin and the Prime Minister of Greece Alexis Tsipras, attend the founding ceremony of the new Holocaust Memorial Museum, in Thessaloniki, on January 30, 2018. /  , ,   ,    , , 30 , 2018
The Israeli President Reuven Rivlin and the Prime Minister of Greece Alexis Tsipras, attend the founding ceremony of the new Holocaust Memorial Museum, in Thessaloniki, on January 30, 2018. / , , , , , 30 , 2018 KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

Η ομιλία του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη για τη θεμελίωση του Μουσείου Ολοκαυτώματος

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος του Ισραήλ βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου στον χώρο ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος.

Η τελετή ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:30. Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, το Μουσείο θα αποτελεί μία διαρκή υπενθύμιση "για το πού μπορούν να οδηγήσουν ο φασισμός, ο αντισημιτισμός και οι πρακτικές βίας σε βάρος οποιουδήποτε θεωρείται διαφορετικός.

ADVERTISING

"Σήμερα, με την παρουσία του Προέδρου του Ισραήλ σηματοδοτείται η έναρξη των εργασιών για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος".

"Ο κ. Σαλτιελ και ο κ. Μπουτάρης ήρθαν και με βρήκαν στο γραφείο μου πριν από περίπου έναν χρόνο και ανταποκρίθηκαμε στο αίτημά τους", τόνισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, όπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, "με τη δημιουργία του Μουσείου το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα προχωρήσουν στην ευρύτερη αξιοποίηση του χώρου του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού". Η περιοχή στο σύνολό της αναβαθμίζεται για να αποτελέσει έναν χώρο πρασίνου, μουσείων και περιπάτου που θα ανήκει σε κάθε Θεσσαλονικιά και Θεσσαλονικιό. Θα φυτευτούν χιλιάδες δέντρα στη μνήμη των θυμάτων του ολοκαυτώματος".

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης,  κατά την ομιλία του τόνισε τη σημασία του Μουσείο για την πόλη:  "Η Θεσσαλονίκη, η Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων με το Μουσείο αυτό θα αναδείξει τη συμμετοχή της ισραηλιτικής κοινότητας στην ταυτότητα της πόλης", ανέφερε χαρακτηριστικά.

SHARE:

24Media Network