ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις απαιτούν την απομάκρυνση Τσιάρα

ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις απαιτούν την απομάκρυνση Τσιάρα
O υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας eurokinissi

Οκτώ ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις, με κοινή ανακοίνωση, απαιτούν την απομάκρυνση Τσιάρα, μετά τις δηλώσεις του περί "παρεκκλίσεων", ενώ παράλληλα ζητούν να ληφθούν μέτρα για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.

Τις έντονες αντιδράσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας δέχεται ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας, μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες τα παιδιά που μεγαλώνουν με γονείς διαφορετικών φυλών έχουν λιγότερες πιθανότητες για “παρεκκλίσεις” και λιγότερες πιθανότητες για ψυχολογικά προβλήματα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, κ. Παναγιώτης Δημητράς κατέθεσε την Τετάρτη μηνυτήρια αναφορά κατά του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Κώστα Τσιάρα.

Σειρά παίρνουν ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις, οι οποίες απαιτούν την απομάκρυνση Τσιάρα, ενώ παράλληλα ζητούν να ληφθούν μέτρα για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, με κοινή ανακοίνωση.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ο αξιότιμος κος Υπουργός Δικαιοσύνης με περισσή χαρά ομολόγησε στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΟΙ ΤΥΠΟΙ» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ-1 ότι, αφενός ως Υπουργός Δικαιοσύνης δεν γνωρίζει στοιχειώδη νομικά (γιατί να γνωρίζει άλλωστε, μήπως είναι Υπουργός Δικαιοσύνης; ), αφετέρου ότι είναι Υπουργός Δικαιωμάτων μόνο για μια μερίδα ανθρώπων που ζουν σε αυτή τη χώρα.

Το δημοκρατικό έλλειμμα στις κυβερνητικές αποφάσεις είναι πλέον κοινή πεποίθηση. Δεν χρειαζόταν να προχωρήσει σε τέτοιες δηλώσεις ώστε να μας καταστεί σαφές ότι δεν είναι στις προθέσεις της παρούσας κυβέρνησης η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλες και όλους τους πολίτες της Ελλάδας.

Η παρούσα κυβέρνηση μας είχε δείξει από καιρό τον δρόμο της ανισότητας που προτίθετο να ακολουθήσει. Φάνηκε, άλλωστε, από την στάση που κράτησε στο ζήτημα της αναθεώρησης του άρθρου 5 του Συντάγματος, απορρίπτοντας την απαγόρευση των διακρίσεων με βάση το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα, έκφραση και χαρακτηριστικά φύλου.

Η νομοθέτηση με ΠΝΠ, η απουσία πρωτοβουλιών στη θεσμοθέτηση δικαιωματικών νόμων, η παράλληλη εμμονή στην ενίσχυση του κράτους καταστολής, η εκκωφαντική σιωπή της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο στην ΕΕ την ίδια περίοδο που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθετούσε στον αντίποδα την ευρωπαϊκή στρατηγική για τη διασφάλιση της ίσης μεταχείρισης των πολιτών της, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας.

Όσο και αν προσπαθεί αυτή η Κυβέρνηση να χρυσώσει το χάπι δήθεν ίσης μεταχείρισης των ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτών της και των παιδιών τους, με επιλογές και υπουργοποιήσεις μεμονωμένων ατόμων, εργαλειοποιώντας τους στο βωμό της προπαγάνδας, και πάλι δεν καταφέρνει να κρύψει το αληθινό της πρόσωπο. Το πρόσωπο που χωρίζει τους πολίτες σε «φυσιολογικούς» και «μη φυσιολογικούς».

Αν κάποιος από τους «άριστους» νομικούς συμβούλους του κ. Τσιάρα, δεν είναι σε θέση να του εξηγήσει τι ακριβώς είναι η « γονική μέριμνα» και ότι δεν πρωτοπορεί, ως αφελώς νομίζει, τουλάχιστον ας του εξηγήσει κάποιος από τους συμβούλους που διαθέτει το Υπουργείο Υγείας ότι η πρώτη αποπαθολογικοποίηση της “ομοφυλοφιλίας” έγινε το 1973 από την Αμερικανική Ψυχιατρική Ένωση, ότι τα παιδιά δεν χρειάζονται τη φυσική παρουσία δύο γονέων με διαφορετικό βιολογικό φύλο για να μη μεγαλώσουν με ψυχολογικά προβλήματα, ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα φύλου δεν συνιστούν… “απόκλιση”, όπως ο κ. Υπουργός νομίζει.

Στον απαρχαιωμένο κόσμο του κ.Υπουργού μύθοι, όπως οι παρακάτω, είναι «αυταπόδεικτες αλήθειες» καθώς σε μία και μόνο πρόταση τους ενσωμάτωσε όλους:

Δεν υπάρχουν ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς στην Ελλάδα

Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα δεν μπορούν να γίνουν καλοί γονείς

Τα παιδιά χρειάζονται μητέρα και πατέρα για να μεγαλώσουν σωστά.

Τα παιδιά των ΛΟΑΤΚΙ+ γονέων είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν προβλήματα στην ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη, προβλήματα συμπεριφοράς ή προβλήματα σχολικής προσαρμογής:

Τα παιδιά των γονέων του ίδιου φύλου είναι πιο πιθανό να γίνουν και τα ίδια ΛΟΑΤ…

Αυτά μας είπε ο κ. Υπουργός στηρίζοντας τα επιχειρήματα του και αγνοώντας όλες τις έρευνες που έχουν γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο που καταρρίπτουν όλη την μυθολογία γύρω από τους ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς και τα παιδιά τους. Το σημαντικότερο εξ όλων, που όπως φαίνεται διαφεύγει στον κο Υπουργό είναι ότι τα παιδιά μας είναι υπαρκτά, δεν υπάρχουν στην φαντασία μας αλλά στις ζωές μας, βιώνουν διακρίσεις και στερούνται βασικά δικαιώματα. Είναι παιδιά που, στην ελληνική πραγματικότητα, δεν μπορούν να έχουν και τους δύο γονείς τους στην εκπαίδευση, σε ιατρικές πράξεις, στην ασφάλιση, στην κληρονομιά. Είναι παιδιά που, σε περίπτωση θανάτου του βιολογικού – αναγνωρισμένου θεσμικά γονέα, μπορεί να καταλήξουν σε μακρινούς συγγενείς ή σε ιδρύματα, αντί να συνεχίσουν να ζουν με το μη βιολογικό γονέα τους κλπ

Οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο διεκδικούμε τα δικαιώματα των παιδιών μας, καθώς ο σεξουαλικός προσανατολισμός ή/και η ταυτότητα φύλου των γονέων τους, σε ένα κράτος δικαίου, δεν θα έπρεπε να οδηγεί σε διακρίσεις και να γίνεται αιτία στέρησης των ατομικών δικαιωμάτων τους. Η εξίσωση των δικαιωμάτων των παιδιών μας με όσα απολαμβάνουν τα παιδιά ετερόφυλων γονέων μπορεί να επιτευχθεί μόνο με συνολική αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου που καμία σχέση δεν έχει με αυτό που επιχειρείται από τον κ.Τσιάρα. Η άρνηση της πολιτείας να προχωρήσει σε μια τέτοια ρύθμιση δεν αποτελεί πλέον νομικό κενό αλλά θεσμοθετημένη και νομιμοποιημένη ομοφοβία και τρανσφοβία.

Εμείς και τα παιδιά μας είμαστε πολίτες αυτής της χώρας και απαιτούμε να είμαστε ισότιμοι πολίτες. Ο κος Τσιάρας εκτός από ανεπαρκής είναι πλέον και κοινωνικά επικίνδυνος. Θα μας βρίσκει συνέχεια μπροστά του, να γκρεμίζουμε τα κάστρα της κοινωνικής ανασφάλειας, του ρατσισμού, της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας την οποία υποδαυλίζει.. Απαιτούμε την απομάκρυνσή του και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας και των δικαιωμάτων των παιδιών μας. Κάθε Τσιάρας που θα ενοχοποιεί τις ζωές μας για να χαϊδέψει τα αυτιά των ψηφοφόρων του δεν μπορεί να έχει θέση σε μια Ελλάδα που θέλει να δηλώνει «σύγχρονη».

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι οργανώσεις: «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο», «Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας», «Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης», «Colour Youth- Κοινότητα Lgbtq Νέων Αθήνας», «Υπερήφανοι Γονείς», «ΟΛΚΕ», «Proud seniors gr ( ομάδα υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ ατόμων ηλικίας 50 και άνω)» και «ΛΟΑΤ ΑμεΑ»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα