Λοβέρδος: Ανησυχία και προβληματισμός από τις τουρκικές προκλήσεις

Λοβέρδος: Ανησυχία και προβληματισμός από τις τουρκικές προκλήσεις
Συζήτηση για τον Προυπολογισμό 2018 στην Ολομέλεια της Βουλής την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Υπεύθυνος Τομέα Εξωτερικών και Άμυνας της ΔΗΣΥ, σχολίασε το σοβαρό επεισόδιο με το ελικόπτερο στην Ρω

Την παρακάτω δήλωση έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών και Άμυνας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αναφορικά με το σοβαρό επεισόδιο προκλητικότητας στο νησί της Ρω, όταν τουρκικό ελικόπτερο πετούσε επί ώρες πάνω από το νησί:

“Οι αλλεπάλληλες τουρκικές προκλήσεις δημιουργούν έντονη ανησυχία και προβληματισμό. Η Κυβέρνηση οφείλει με σοβαρότητα και ενιαία φωνή να τις αντιμετωπίσει” αναφέρει ο βουλευτής. 

Τι συνέβη στη Ρω

Σύμφωνα με πληροφορίες το ελικόπτερο έμεινε αρκετή ώρα πραγματοποιώντας κύκλους στην περιοχή, με αποτέλεσμα παρόλο που είχε σβηστά φώτα να γίνει αντιληπτό από τους Έλληνες καταδρομείς που βρίσκονται στο νησί. 

Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες και μετά από σχετική ενημέρωση, η ελληνική δύναμη που βρίσκεται στο νησί έλαβε την σχετική εντολή και έριξαν τελικά τροχιοδεικτικές βολές προκειμένου να εκδιώξουν το ελικόπτερο, αδειάζοντας τρεις γεμιστήρες. 

Οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ ήταν εξ αρχής ενήμεροι για το περιστατικό, ενώ το πρωί της Τρίτης συγκλήθηκε και σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ. Στόχος των Ελλήνων καταδρομέων, λένε οι πληροφορίες, ήταν η αναχαίτιση και όχι η κατάρριψη του τουρκικού ελικοπτέρου, όμως μεγάλο ερώτημα παραμένουν οι επιδιώξεις των Τούρκων πίσω από την αυξανόμενη προκλητικότητα τους στο Αιγαίο. Το ενδεχόμενο μάλιστα της πρόκλησης ενός θερμού επεισοδίου με τρόπο τέτοιο ώστε να αποδοθεί η ευθύνη στην Ελλάδα, δεν αποκλείεται. 

Η Άγκυρα εξάλλου στήνει το τελευταίο διάστημα εκ νέου σκηνικό έντασης σε θάλασσα, ξηρά και αέρα. Από τις αρχές του 2018 έχουν σημειωθεί συνολικά 11 επεισόδια, με πιο ανησυχητικό τη σύλληψη στον Έβρο και συνεχιζόμενη κράτηση στην Τουρκία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ενώ μάλιστα οι Τούρκοι είχαν προκαλέσει νέο επεισόδιο στα Ίμια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα