"Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση του πρωθυπουργού"

Στιγμιότυπο από την σημερινή συνέντευξη του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδου,Δευτέρα 9 Μαϊου 2011 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπο από την σημερινή συνέντευξη του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδου,Δευτέρα 9 Μαϊου 2011 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Ηλεκτροσόκ στην κυβέρνηση από τις δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου. Αιχμές για την οικονομική πολιτική και υπονοούμενα για παραίτηση

Διατυπώνοντας αντιρρήσεις για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, έθεσε εαυτόν στη διάθεση του πρωθυπουργού.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προς του διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου Υγείας, ζήτησε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα να εγκριθεί με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.

ADVERTISING

Χαρακτήρισε μάλιστα νεφελώδεις κάποιες πολιτικές της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως ένα νέο Μνημόνιο θα πρέπει να ελεγχθεί από το σύνολο των υπουργών και όχι μόνο από τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, και υπογραμμίζοντας ότι "όλοι πρέπει να πάρουμε τις ευθύνες για την πορεία της χώρας".

"Εγώ σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές δεν έχω θέση. Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση του πρωθυπουργού", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε ότι είναι "στρατιώτης" στο πλευρό του πρωθυπουργού και στην προσπάθεια που γίνεται για να βελτιωθούν τα οικονομικά της χώρας, ενώ ερωτηθείς αν σκέφτεται το ενδεχόμενο της παραίτησης επισήμανε πως αν ήθελε κάτι τέτοιο θα το έλεγε ανοιχτά και καθαρά όπως μιλά πάντα για όλα τα θέματα.

Ανέφερε, τέλος, ότι στο πιο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο πρότεινε στους συναδέλφους του υπουργούς το 1 προς 5 που ισχύει για τις αποχωρήσεις και τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα να γίνει 0 προς 5, δηλαδή στο εξής να μην προσλαμβάνεται κανείς δημόσιος υπάλληλος για πέντε αποχωρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δυο μήνες είχε ζητήσει δημοσίως από τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, να πει στο λαό την αλήθεια για την κατάσταση της οικονομίας.

SHARE:

24Media Network