Λυκούδης: Η Συμφωνία των Πρεσπών, αρχή μιας νέας εποχής

Σπύρος Λυκούδης
Σπύρος Λυκούδης EUROKINISSI

Την στήριξή του στην Συμφωνία εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο ανεξάρτητος βουλευτής, τονίζοντας ότι αποτελεί προϊόν αναγκαίου συμβιβασμού.

"Θα στηρίξω τη Συμφωνία των Πρεσπών. Θεωρώ ότι είναι η αρχή μιας νέας εποχής", δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της και ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης. Αναγνώρισε, παράλληλα, ότι "υπάρχουν ανοικτά προβλήματα" τονίζοντας ότι "ο χρόνος θα δείξει αν έχει και ιστορική ανθεκτικότητα".

"Η Συμφωνία των Πρεσπών εξ ορισμού αποτελεί προϊόν συμβιβασμού. Δύσκολου, αλλά αναγκαίου. Ούτε θριαμβολογίες και εργαλειοποίηση της από πλευράς κυβέρνησης χρειάζονται ούτε και κινδυνολογίες από την αντιπολίτευση", υπογράμμισε.

ADVERTISING

Ακόμα, ο κ. Λυκούδης χαρακτήρισε τη Συμφωνία ως "αρχή μιας νέας εποχής", σημειώνοντας ότι "έχει θετικό άξονα ως προς την ονομασία, που αποτελούσε πάγια εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία έναντι όλων".

Έμφαση έδωσε, επίσης, στην εθνική συνεννόηση και συναίνεση, ενώ τόνισε την ανάγκη να πάψουν όλες οι πλευρές "να ρίχνουν λάδι στη φωτιά".

"Δεν υπάρχει εμείς και εσείς. Απαιτείται από όλους σεβασμός στις αντίθετες απόψεις, διαφορετικά θα οδηγηθεί η χώρα σε νέες εθνικές και επικίνδυνες περιπέτειες", επισήμανε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή, Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μαραθώνιος για τις Πρέσπες, η παρέμβαση Καραμανλή και γιατί δεν κάνει πρόταση μομφής ο Μητσοτάκης

Ξυδάκης - Κουμουτσάκος καταδικάζουν την επίθεση στο σπίτι της Θ. Τζάκρη

Δεν καταθέτει πρόταση δυσπιστίας τελικά η ΝΔ

SHARE:

24Media Network