Παπαϊωάννου και Ρουπακιώτης διαψεύδουν κυριακάτικη εφημερίδα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ--ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ --ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ--ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ --ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Μιλιτιάδης Παπαϊωάννου για το δημοσίευμα σχετικά με παράνομες απονομές χάριτος. Στην αντεπίθεση και ο Α. Ρουπακιώτης

"Ψευδές και άθλιο" χαρακτηρίζει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας,η οποία εμφανίζει, ως "σκάνδαλο" τη διαδικασία απονομής χάριτος, επί υπουργίας του.

Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι θα καταθέσει αγωγή σε βάρος της εφημερίδας.

ADVERTISING

Ειδικότερα, ο κ. Παπαιωάννου δήλωσε: "Στο ψευδές και άθλιο δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews περί δήθεν συμμετοχής μου σε διορισμούς ημετέρων, χρησιμοποιώντας αποφάσεις του ανεξάρτητου συμβουλίου χαρίτων και την προνομία του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα απαντήσω αύριο (σσ τη Δευτέρα) με κατάθεση σχετικής αγωγή στα αρμόδια δικαστήρια".

Σφοδρή αντίδραση και από τον Α. Ρουπακιώτη

«Ψευδέστατο και συκοφαντικό» χαρακτηρίζει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης δημοσίευμα κυριακάτικής εφημερίδος, η οποία εμφανίζει, ως «σκάνδαλο» τη διαδικασία απονομής χάριτος, επί υπουργίας του.

Ειδικότερα, ο κ. Ρουπακιώτης επισημαίνει ότι «το δημοσίευμα της "Realnews" της 22.9.2013 υπό τον θηριώδη τίτλο "Υπουργοί ξέπλεναν τους φίλους τους για να τους διορίσουν- Σκάνδαλο" είναι ψευδέστατο και συκοφαντικό».

Ακόμη, ο κ. Ρουπακιώτης υπογραμμίζει: «Αυτοί που εμπνεύστηκαν όσο και αυτοί που κατασκεύασαν, για προφανείς λόγους το άθλιο αυτό δημοσίευμα, σίγουρα γνωρίζουν ότι η απονομή χάριτος σε πολίτες που έχουν καταδικαστεί αποτελεί συνταγματικό αποκλειστικό προνόμιο του Προέδρου της Δημοκρατίας, το οποίο ασκεί αφού προηγηθεί απόφαση.

Την απόφαση αυτή αποστέλλει προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο υπουργός Δικαιοσύνης, ακόμη και όταν διαφωνεί με αυτήν».Στο Συμβούλιο Χαρίτων, αναφέρει ο κ. Ρουπακιώτης, «συμμετέχουν δικαστικοί λειτουργοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, όχι όμως ο υπουργός Δικαιοσύνης» και προσθέτει: «Πριν δε από τη λήψη της σχετικής απόφασης διατυπώνουν τη γνώμη τους αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί».

Και καταλήγει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης: «Έτσι, με το ευτελές αυτό δημοσίευμα δεν προσβάλλεται δεινά μόνο η δική μου προσωπικότητα, αλλά αμφισβητείται ουσιαστικά το προνόμιο του Προέδρου της Δημοκρατίας να απονέμει ή όχι χάρη που αποτελεί μάλιστα σημαντικό θεσμό του κράτους δικαίου, ο οποίος βάλλεται όμω, με το ίδιο δημοσίευμα. Με βάση αυτά καλούνται οι συκοφάντες μου να δηλώσουν συγκεκριμένα ποια ευθύνη με βαρύνει για τη λήψη των, κατά πάντα ορθών, μάλιστα, αποφάσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας να απονείμει χάρη στα τρία πρόσωπα του δημοσιεύματος ή και σε οποιαδήποτε άλλα και από ποια συγκεκριμένα στοιχεία προκύπτει ότι έχω την οποιαδήποτε σχέση με τα παντελώς άγνωστα σε εμένα πρόσωπα αυτά».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Καθάριζαν" ποινικά μητρώα για να προσλαμβάνουν ημετέρους σε υπουργεία

SHARE:

24Media Network