Μανούσος: Άγρυπνος φρουρός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μέχρι το τέλος

Μανούσος: Άγρυπνος φρουρός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μέχρι το τέλος

Η φωτογραφία από το εσωτερικό του C-130 που μετέφερε τη σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που συγκινεί. Ο άνθρωπος που στάθηκε άγρυπνος φρουρός του πρώην πρωθυπουργού, κοντά του στο τελευταίο ταξίδι

Συγκίνηση προκαλεί η φωτογραφία του επικεφαλής της φρουράς του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Μανούσου Γρυλλάκη, που απαθανατίστηκε να κάθεται μόνος, δίπλα στο φέρετρο με τη σορό του πρώην πρωθυπουργού, καθώς τον συνόδευε στο τελευταίο του ταξίδι.

Ο Μανούσος Γρυλλάκης ήταν μαζί με τον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας από το 1978 ως επικεφαλής της φρουράς του.

Στο "υπόδειγμα πίστης και αφοσίωσης" υποκλίθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Το στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 που μετέφερε τη σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έφτασε στις 20.20 το βράδυ της Τετάρτης στην Κρήτη, όπου σήμερα θα γίνει η ταφή του πρώην πρωθυπουργού.

Μέσα στο αεροσκάφος βρισκόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στενοί συνεργάτες του εκλιπόντα. Νωρίτερα, με πολιτικό αεροσκάφος είχαν φθάσει στα Χανιά, η Ντόρα Μπακογιάννη και άλλα μέλη της οικογένειας βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.

Την σορό του Κ. Μητσοτάκη μετέφεραν από το στρατιωτικό αεροσκάφος βρακοφόροι με πένθιμη στολή, ενώ γυναίκες με την παραδοσιακή στολή της Κρήτης κρατούσαν λουλούδια.

ΚΡΗΤΗ-Άφιξη της σορού του πρώην πρωθυπουργού και Επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στα Χανιά.(Eurokinissi)
ΚΡΗΤΗ-Άφιξη της σορού του πρώην πρωθυπουργού και Επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στα Χανιά.(Eurokinissi) EUROKINISSI

Στο αεροδρόμιο Χανίων βρέθηκαν οι διοικητές των στρατιωτικών μονάδων της περιοχής, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φίλοι της οικογένειας.

Μετά την απόδοση τιμών από άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, σχηματίσθηκε τιμητική πομπή εν μέσω χειροκροτημάτων, και η σορός μεταφέρθηκε στον ιερό ναό της Αγίας Μαγδαληνής στη συνοικία Χαλέπα όπου και θα παραμείνει μέχρι και τις 15.00, το μεσημέρι της Πέμπτης, οπότε και θα ακολουθήσει η ταφή του πρώην πρωθυπουργού.

Στον ιερό ναό, μεικτό άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδιδε τιμές, ενώ το φέρετρο του μεγάλου Έλληνα πολιτικού, τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη σημαία, κρατούσαν μέλη του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τις αδερφές του Ντόρα, Κατερίνα και Αλεξάνδρα, τα εγγόνια του εκλιπόντος, όλοι οι κοντινοί συγγενείς, οι στενοί συνεργάτες, φίλοι και γείτονες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τον συνόδευσαν μέχρι το εσωτερικό του ναού.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, χιλιάδες άνθρωποι προσήλθαν να αποχαιρετήσουν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, καθώς η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, που θα συνεχιστεί έως τις 13:00 όποτε και θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση πριν την ταφή στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ.

"Εργάστηκε για μια δημοκρατική, περήφανη Ελλάδα. Ήταν ηγέτης στον οποίο υποκλίθηκαν πολιτικοί συνοδοιπόροι, αλλά και αντίπαλοι. Δεν έγραψε απλώς τη δίκη του ιστορία. Άφησε το αποτύπωμά του στη νεότερη ιστορία του ελληνικού έθνους. Δεν φτωχαίνει μόνο ο τόπος μας, αλλά όλη η πατρίδα. Αιωνία του η μνήμη. Ευχή μας είναι ο τόπος να αναδεικνύει τέτοια αναστήματα", είπε στη σύντομη ομιλία του ο μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γιατί άργησε μισή ώρα να φτάσει στα Χανιά το C130 με τη σορό του Μητσοτάκη

Ύστατο χαίρε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

SHARE: