Μαντάς: 'Η ΝΔ ασχολείται με ζητήματα δευτερευούσης σημασίας'

ΑΘΗΝΑ-Έρευνα της εξεταστικής για τα μνημόνια από τον Οκτώβριο του 2009 προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ,ανακοίνωσε γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)
ΑΘΗΝΑ-Έρευνα της εξεταστικής για τα μνημόνια από τον Οκτώβριο του 2009 προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ,ανακοίνωσε γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) EUROKINISSI

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας και τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση για έξοδο της χώρας από την κρίση

«Το επιχείρημα της ΝΔ ότι η αξιολόγηση έκλεισε γιατί τα δώσαμε όλα δεν πατάει πουθενά» επεσήμανε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.

Σημείωσε ότι εάν είχε δίκιο η ΝΔ, δεν θα υπήρχε αύξηση στα οικογενειακά επιδόματα, ούτε θα δινόταν προτεραιότητα στους εργαζόμενους στην πτωχευτική διαδικασία.

Τόνισε ότι η ΝΔ ασχολείται με πράγματα δευτερευούσης σημασίας ενώ θα έπρεπε το πολιτικό σύστημα να ασχολείται με τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο.

Υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης, είναι να βγει η χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια και δίνοντας προοπτική στους νέους ανθρώπους.

Για τους πλειστηριασμούς είπε ότι στο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη-Σταθάκη προστατεύονται οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη, επισημαίνοντας ωστόσο, πως θα πρέπει η κυβέρνηση να δει τι μπορεί να κάνει για τους πλειστηριασμούς που δεν αφορούν στην κύρια κατοικία μεν, αλλά για άλλες κατοικίες που πλειστηριάζονται για μικρές οφειλές.

Σημείωσε ωστόσο ότι πρέπει να γίνουν βήματα για τα κόκκινα δάνεια, ώστε να μην εμφανιστεί ξανά ο κίνδυνος ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι υπάρχει επικοινωνία με τους εργαζόμενους φορείς της ΔΕΗ και πως υπάρχουν δυσκολίες, ωστόσο το πρόσημο είναι θετικό. Διευκρίνισε ότι η μονάδα του Αμυνταίου είναι μια μονάδα που θα συνεχίσει να λειτουργεί, και πως στο νομοσχέδιο υπάρχει εξασφάλιση θέσεων εργασίας και δικαιωμάτων.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εγκλωβισμένος σε συμφωνίες, δεν έχει συναλλαγές με τον ευρύ χώρο των διαπλεκόμενων και δεν κρατιέται από συμφέροντα.

Για την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποκλείσει από κυβερνητικές θέσεις όλα τα συγγενικά τους πρόσωπα είπε ότι διαφωνεί με την οικογενειοκρατία, αλλά διαφωνεί και με τον αποκλεισμό κάποιου επειδή έχει ένα συγκεκριμένο επίθετο.

SHARE: