Μαραθώνιος καβγάς Πολάκη – Γεωργιάδη με απειλές και μαντινάδες

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Συζήτηση επικαίρων ερωτήσεων// Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ  ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ .(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Συζήτηση επικαίρων ερωτήσεων// Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ .(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

«Να κοιμάστε ανήσυχοι τα βράδια» είπε ο κ. Πολάκης καταγγέλλοντας διορισμούς Γεωργιάδη στο ΚΕΕΛΠΝΟ. «Εγώ θα σε κλείσω φυλακή» απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ

Σκληρή κόντρα με βαρύτατες καταγγελίες διανθισμένες από... απειλές και μαντινάδες ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Άδωνη Γεωργιάδη με τον αν. υπουργό Υγείας να κατονομάζει σειρά συνεργατών του αντιπροέδρου της ΝΔ που διορίστηκαν επί υπουργίας του στο ΚΕΕΛΠΝΟ και τον κ. Γεωργιάδη να καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έκανε «δώρο» 500 εκ. ευρώ στις φαρμακευτικές εταιρείες στο πλαίσιο μιας κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης που πλησίασε τη μία ώρα.

Το νέο επεισόδιο στη μακρά βεντέτα των δύο ανδρών ξεκίνησε όταν κ. Πολάκης ανέγνωσε σειρά συνεργατών και άλλων προσώπων που σχετίζονται με τον κ. Γεωργιάδη και πληρώνονταν από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο κ. Πολάκης μίλησε για «κατάλογο ρουσφετιών» του κ. Γεωργιάδη και της συζύγου του καταγγέλλοντας ότι μεταξύ άλλων διορίστηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργία του κ. Γεωργιάδη: α) «άμισθη» συνεργάτης του Γραφείου Τύπου του κ. Γεωργιάδη, β) συγγενικό ζευγάρι του συνεργάτη του αντιπροέδρου της ΝΔ, κ. Θεοδωράτου, γ) δημοσιογράφος, πρώην υπεύθυνος του Γραφείου του κ. Γεωργιάδη ο οποίος απασχολήθηκε στο τμήμα παρεμβάσεων στην κοινότητα. 

Σε πολύ σκληρό ύφος ο κ. Πολάκης κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να κοιμάται ανήσυχος το βράδυ και υπογράμμισε ότι έχει διαβιβάσει όλα αυτά τα στοιχεία στον εισαγγελέα. Επίσης κατήγγειλε ότι η εταιρεία του κ. Γεωργιάδη «Ελληνική Αγωγή» κατείχε μέχρι πρόσφατο το 49% της εταιρείας ΑΛΣ ΑΕ η οποία “ανήκει σε καναλάρχη ιδιοκτήτη του Blue Sky» ο οποίος πήρε 100.000 ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας του κ. Γεωργιάδη.

Φορτώσαμε έναν ποντικό εννιά κιλά ροβύθια

Ο κ. Πολάκης καταλόγισε ταυτόχρονα τόσο στον κ. Γεωργιάδη όσο και στον προκάτοχό του στο υπουργείο Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο ότι «εγκλημάτισαν» με τις τιμές των φαρμάκων επιλέγοντας εσκεμμένα ακριβότερες τιμές που επηρέαζαν άλλες 55 χώρες. «Γινόταν ο θάνατος της αλεπούς» ανέφερε ο κ. Πολάκης και αφιέρωσε και μια μαντινάδα στον κ. Γεωργιάδη.  «Είπαμε ψέματα πολλά να πούμε μιαν αλήθεια. Φορτώσαμε έναν ποντικό εννιά κιλά ροβύθια…» είπε χαρακτηριστικά και διερωτήθηκε: "100 η αλεπού, 101 το αλεπουδάκι;"

Γεωργιάδης: 'Πολάκη θα σε κλείσω φυλακή'

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «λάσπη στον ανεμιστήρα» τις καταγγελίες του κ. Πολάκη και υποστήριξε ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα που ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός δεν πληρώνονταν από το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά από ιδιωτικές εταιρείες. Ο κ. Γεωργιάδης απείλησε μάλιστα τον κ. Πολάκη ότι θα τον κλείσει φυλακή όταν φύγει από το υπουργείο Υγείας και προανήγγειλε μάλιστα ότι θα καταθέσει εναντίον του αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση.

Απαντώντας στις καταγγελίες του κ. Πολάκη ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι επί των ημερών του στο υπουργείο η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 60,8%. «Να μας πείτε εσείς πόσο τη μειώσατε…» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στον κ. Πολάκη και καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ξέχασε» το 2015 να εκδώσει Δελτίο Τιμών Φαρμάκων με αποτέλεσμα να κερδίσουν οι φαρμακοβιομηχανίες περίπου 500 εκ. ευρώ. «Κάνατε δώρο στις φαρμακοβιομηχανίες 500 εκ. ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νέα Δημοκρατία
SHARE: