Μαργαρίτης Σχοινάς: “Καουμποϊλίκια” οι ενέργειες της Τουρκίας

Μαργαρίτης Σχοινάς: “Καουμποϊλίκια” οι ενέργειες της Τουρκίας
Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Eurokinissi

“Είμαστε η Ρεάλ Μαδρίτης των Βαλκανίων” αναφέρει σε συνέντευξή του ο Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας για τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή. Τι λέει για το προσφυγικό.

“Καουμποϊλίκια” χαρακτηρίζει τις ενέργειες της Τουρκίας ο Μαργαριτης Σχοινάς και εκφράζει την βεβαιότητα οτι θα υπάρχει πάντα ευρωπαϊκή αντίδραση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν τονίζει οτι το ενεργειακό θέμα στην Κύπρο θα λυθεί οριστικά μόνον όταν προχωρήσει και η επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

«Οσο δεν έχουμε τη βεβαιότητα ότι βρισκόμαστε σε μια προοπτική επίλυσης, αυτές οι μονομερείς τακτικές θα εντείνονται χωρίς να συμβάλλουν και σε κάτι συγκεκριμένο», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Μιλώντας για τον ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσει η Ελλάδα στα Βαλκάνια, αναφέρει οτι «ως ο ισχυρός παίκτης, εμείς είμαστε η Ρεάλ Μαδρίτης των Βαλκανίων, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από κανέναν. Αντιθέτως, είμαστε πρότυπο για μίμηση από τους υπόλοιπους».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ο κ. Σχοινάς σημειώνει πως οι δράσεις της κυβέρνησης σε αυτόν τον τομέα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ προσθέτει ότι οδεύουμε προς «σε μια νέα ευρωπαϊκή πραγματικότητα στη μετανάστευση», καθώς, όπως αναφέρει, «σε λίγους μήνες τα ευρωπαϊκά σύνορα θα ελέγχονται από την ευρωπαϊκή ακτοφυλακή, που θα είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός οργανισμός ο οποίος θα οπλοφορεί και θα έχει δικά του μέσα».

Τέλος, αναφερόμενος στο πρώτο εξάμηνο του 2015 και στον ρόλο του Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ στην ελληνική κρίση, τον χαρακτηρίζει «καταλυτικό», κυρίως, όπως σημειώνει, «στο να ανατρέψει την αντίληψη που παγιωνόταν  στο Βερολίνο και στη Φρανκφούρτη ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ ήταν αναπόφευκτη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα