Μαρινάκης: Δεν έκανα προσωπική αναφορά σε Κικίλια – Δεν αλλάζει η στήριξη σε Αγοραστό

Μαρινάκης: Δεν έκανα προσωπική αναφορά σε Κικίλια – Δεν αλλάζει η στήριξη σε Αγοραστό
Παύλος Μαρινάκης ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να κλείσει και επισήμως τη συζήτηση για ανασχηματισμό και να χαμηλώσει την ένταση με την περιφέρεια Θεσσαλίας, παρά τις αιχμές για τα αντιπλημμυρικά.

Και επισήμως η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει τη συζήτηση για ανασχηματισμό, αλλά και το μέτωπο με την περιφέρεια Θεσσαλίας.

Τον στόχο αυτό υπηρετούσε άλλωστε και η χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος θεωρείτο πιθανός επόμενος υποψήφιος για αποχώρηση από την κυβέρνηση μετά και το προηγούμενο briefing και το σχόλιο του Παύλου Μαρινάκη: “Όλοι αξιολογούμαστε διαρκώς“. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως σήμερα υποστήριξε ότι καμία αναφορά δεν έγινε από τον ίδιο για τον κ. Κικίλια. “Είπα μία φράση που είναι προαπαιτούμενο της εύρυθμης λειτουργίας της κυβέρνησης. Δεν ήταν προσωπική αναφορά στον κ. Κικίλια” δήλωσε ο κ. Μαρινάκης. Ανέφερε μάλιστα ότι η χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας δεν ήταν η μοναδική αυτή την εβδομάδα και πρόσθεσε: “Άπαντες αξιολογούμαστε διαρκώς. Αλίμονο αν δεν συνεβαινε αυτό. Όμως δεν σημαίνει κάτι, δεν υπάρχει κανένα θέμα”. 

Ο κ. Μαρινάκης επιβεβαίωσε δε επισήμως ότι δεν έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά στη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, ενόψει των περιφερειακών εκλογών, μετά και την έρευνα της δικαιοσύνης για τυχόν ευθύνες και καθυστερήσεις αντιπλημμυρικών έργων. “Η Δικαιοσύνη, ως οφείλει με τον ανεξάρτητο ρόλο της, διεξάγει έρευνα. Η έρευνα είναι σημαντικό να προχωρήσει για να δουμε τις απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει η Δικαιοσύνη”, πρόσθεσε. Ανέφερε ότι στη Θεσσαλία έχουν γίνει πάνω απο 60 έργα, συνολικού κόστους 147 εκ ευρώ, σημειώνοντας ότι πολλά έργα έχει κάνει και η περιφέρεια. 

Κληθείς πάντως να σχολιάσει το γεγονός ότι εν τέλει προκύπτουν στοιχεία ότι ανοίχθηκε σκοπίμως ανάχωμα στην Καρδίτσα, με τον αντιπεριφερειάρχη να αρνείται ότι έδωσε εντολή η περιφέρεια και να δείχνει το δήμαρχο Παλαμά, ο κ. Μαρινάκης επέμεινε ότι “ο ισχυρισμός ότι ανοίχθηκε φράγμα για να σωθεί η Καρδίτσα και να πλημμυρίσουν τα χωριά είναι αστήρικτος”. Έκανε λόγο για επικίνδυνη διακίνηση ψεμάτων, αλλά παρέπεμψε στην περιφέρεια και την αντιπεριφέρεια, επισημαίνοντας ότι σχετικές εργασίες είναι αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Ενώ γενικότερα όσον αφορά στα αντιπλημμυρικά έργα σχολίασε: 

“Στην ερώτηση αν τα έργα που έγιναν ήταν σημαντικά, απάντηση είναι καταφαρτική γιατί σίγουρα ήταν ένα πρωτοφανές φαινόμεν, όμως η ύπαρξη αυτών έργων προστάτευσε περιοχές και μείωσε – όσο ήταν δυνατόν – τις συνέπειες. 

Στην ερώτηση εάν έφταναν αυτά τα έργα, ηαπάντηση είναι ότι κανένα έργο δεν μπορούσε να είναι αρκετό για κάτι που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει και δεν είχε συμβεί ξανά. Έπεσε στη Θεσσαλία το νερό που πέφτει σε ένα χρόνο στη Γερμανία.

Οφείλουμε να κάνουμε περισσότερα έργα, όμως να είμαστε ειλικρινείς. Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την ένταση του φαινομένου και κανένα έργο δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει ολοσχερώς την κατάσταση”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα