Μαρινάκης: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συζητήσουμε για τις αμβλώσεις

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συζητήσουμε για τις αμβλώσεις
Eurokinissi

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι δεν αμφισβητούνται δικαιώματα των γυναικών, με αφορμή τις δηλώσεις Αλεξοπούλου και με τη Νίκη στη Βουλή

“Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση”, απάντησε κοφτά ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς στο πρώτο του briefing από το News 24/7 εάν η κυβέρνηση προτίθεται να εξετάσει αλλαγή νομοθεσίας για τις αμβλώσεις, με αφορμή τις σχετικές δηλώσεις της υφυπουργού Μεταφορών, Χριστίνας Αλεξοπούλου, καθώς και την πιέση που δέχεται η Νέα Δημοκρατία εκ δεξιών από τη Νίκη.

“Κανείς δεν αμφισβητεί το δικαίωμα των γυναικών”, τόνισε ο κ. Μαρινάκης, ενώ επικαλέστηκε ότι και η κ.Αλεξοπούλου έκανε ανάρτηση με την οποία ξεκαθάρισε το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Αλεξοπούλου το 2019 είχε αναφέρει σε ανάρτηση της στο Twitter.: ““Η προστασία του αγέννητου παιδιού, συνιστά κορυφαίο ζήτημα ηθικής και αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα στην αντιμετώπιση του δημογραφικού. Διότι ”το αγέννητο παιδί είναι άνθρωπος, εικόνα Θεού, εξ άκρας συλλήψεως”.

Η δήλωση αυτή επανήλθε στην επικαιρότητα με την υπουργοποίηση της, με αποτέλεσμα η κ.Αλεξοπούλου με νέα ανάρτηση της να επιχειρήσει να “μαζέψει” το θέμα.

Κάποιοι, εμμένοντας στην τοξικότητα και τα fake news, διαστρέφουν το περιεχόμενο μιας προσωπικής ανάρτησης του 2019. Έχω απαντήσει πολλάκις στους καλόπιστους (π.χ. το 2021).

Ξανά: η άμβλωση είναι δικαίωμα που ούτε εγώ, ούτε άλλος κανείς αμφισβητεί”, έγραψε αυτή τη φορά η υφυπουργός.

O κ. Μαρινάκης ερωτηθείς δε εάν αισθάνεται η ΝΔ πίεση από τη Νίκη εκ δεξιών ιδίως σε θέματα κοινωνικού χαρακτήρα, τόνισε: “Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας, να βελτιώσουμε τη ζωή των Ελλήνων”, ενώ εκτίμησε ότι δεν έχει κοινές θέσεις κανένα στέλεχος της ΝΔ με το συγκεκριμένο κόμμα, το οποιο δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω.

Στο ερώτημα δε εάν το ΛΑΟΣ βρίσκεται στη βιτρίνα της κυβέρνησης και πόσο συντηρητική ατζέντα θα ακολουθήσει η ΝΔ, δεδομένου ότι ο Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει υπουργός Επικρατείας, ο Θάνος Πλεύρης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και ο Άδωνις Γεωργιάδης Εργασίας, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε:

“Αναφέρεστε σε τρία στελέχη της ΝΔ, που έχουν εκλεγεί με ψήφο πολιτών ως υπυοψήφιοι βουλευτές της ΝΔ , χοντας υπηρετήσει και σε διαφορετικές θέσεις συνολικά τις θέσεις του κόμματος και μία ουσιαστικά προοδευτική πολιτική, που είχε αποτελέσματα και έτσι θεώρησαν οι πολίτες”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα