Ο Παύλος Μαρινάκης διαψεύδει τα περί αποστρατιωτικοποίησης: Καμία αλλαγή στρατηγικής στην κατανομή δυνάμεων

Διαβάζεται σε 1'
Ο Παύλος Μαρινάκης διαψεύδει τα περί αποστρατιωτικοποίησης: Καμία αλλαγή στρατηγικής στην κατανομή δυνάμεων
INTIME

Οπως αναμενόταν, η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του Παύλου Μαρινάκη, διέψευσε τουρκικό δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα έχει συμφωνήσει στην αποστρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκη διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο τα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου που κάνουν λόγο για αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών, και έκανε λόγο για διακίνηση.

“Την ημέρα που καθελκύεται η πρώτη φρεγάτα Belharra, που μαζί με την απόκτηση των μαχητικών Rafale και την αναβάθμιση των F-16 σηματοδοτούν τη σημαντική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και συμβάλλουν στην αμυντική θωράκιση της χώρας μας, είναι αδιανόητο να διακινούνται fake news για εθνικά θέματα” ανέφερε ο κ. Μαρινάκης συγκεκριμένα, και προσέθεσε κατηγορηματικά:

“Το ξεκαθαρίζουμε για ακόμα μία φορά: δεν έχει υπάρξει απολύτως καμία αλλαγή στρατηγικής σε σχέση με την κατανομή δυνάμεων και την αμυντική θωράκιση της χώρας”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε λέγοντας ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην ισχυροποίηση της χώρας μας σε διπλωματικό και γεωστρατηγικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα ανέφερε: “Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι ισχυρότερη διπλωματικά, γεωστρατηγικά και αμυντικά και σε αυτή την κατεύθυνση παραμένουμε προσηλωμένοι”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα