Μαρινάκης: Μεταρρυθμιστική επιλογή η έκδοση των νέων ταυτοτήτων

Μαρινάκης: Μεταρρυθμιστική επιλογή η έκδοση των νέων ταυτοτήτων
Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών (4/9/23) ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

"Δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος από τις νέες ταυτότητες" επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και δήλωσε βέβαιος ότι θα κερδίσει η αλήθεια και η επιστήμη.

Οι αντιδράσεις μικρής αλλά φωνασκούσας μερίδας πολιτών στις νέες ταυτότητες προβληματίζουν την κυβέρνηση, η οποία κάνει λόγο για μεταρρυθμιστική επιλογή και διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος.

“Η έκδοση των νέων ταυτοτήτων αποτελεί μεταρρυθμιστική επιλογή που παρέχει επιπρόσθετη ασφάλεια και διευκολύνει τις καθημερινές συναλλαγές των πολιτών”, δήλωσε στο πλαίσιο του briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

“Το νέο δελτίο ταυτότητας Ελλήνων πολιτών αποτελεί εργαλείο που αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας και υποστηρίζει την συνύπαρξη μας στο πλαίσιο της ευνομούμενης κοινωνίας και του Κράτους Δικαίου, στην πατρίδα μας και τον κόσμο. Η Ελλάδα κάνει το επόμενο βήμα ασφάλειας και συμμορφώνεται με τις νομικές της υποχρεώσεις σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2019/1157”, επισήμανε ο κ. Μαρινάκης.

“Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ακόμα μια φορά ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος από τις νέες ταυτότητες. Το αντίθετο μάλιστα, αφού τα σημερινά δελτία ταυτότητας υπολείπονται των σύγχρονων δεδομένων ασφαλείας, αυτό σημαίνει πως είναι ευκολότερο να πλαστογραφηθούν από εγκληματικές οργανώσεις και να χρησιμοποιηθούν για τη διευκόλυνση εγκληματικών πράξεων”, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επανέλαβε πολλάκις ότι όχι απλώς δεν υπάρχει υποψία κινδύνου ή φόβου από τις νέες ταυτότητες, αλλά είναι πολύ πιο ασφαλείς. Ενώ εκτίμησε ότι και οι πολιτικοί θα δώσουν το παράδειγμα, με το να εκδώσουν όλοι νέες ταυτότητες, κάνοντας λόγο για ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων όπως και με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

“Έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα να λύσουμε για τη χώρα, τους πολίτες, την καθημερινότητα. Δεν μπορούμε να συνομιλούμε με το παράλογο και μάλιστα όταν ξεφεύγει από τα όρια της επιστημονικής φαντασίας”, σχολίασε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε:

“Δέν θα αφήσουμε περιθώρια σε εμπόρους ελπίδας και διακινητές fake news να δρουν ανεξέλεγκτοι. Θα κερδίσει η αλήθεια, η επιστήμη και η τεκμηρίωση και θα έχουν όλοι οι Έλληνες απολύτως ασφαλείς, ταυτότητες, εναρμονισμένες με την ευρωπαϊκή νομοθεσία που θωρακίζει την προστασία προσωπικών δεδομένων.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα