ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

GOV.GR WALLET

Gov.gr Wallet: Πάνω από 44.000 ψηφιακές ταυτότητες και διπλώματα μέσα σε λίγες ώρες

Μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών στη νέα εφαρμογή Gov.gr Wallet καθώς, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέσα σε λίγες ώρες εκδόθηκαν περισσότερες από 44.000 ψηφιακές ταυτότητες και διπλώματα.

Κώστας Αχ. Καραμανλής

Κώστας Καραμανλής: Το ελληνικό κράτος δεν είναι πια "ψηφιακά αναλφάβητο" όπως πριν τρία χρόνια

Για ψηφιακή επανάσταση έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στην παρουσίαση της εφαρμογής Gov.gr Wallet, χαρακτηρίζοντας τη χώρα παράδειγμα προς μίμηση στον τομέα αυτό.

Όλγα Γεροβασίλη

Γεροβασίλη - Κάτσης: "Η κυβέρνηση καλύπτει με πατέντες το φιάσκο του διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες"

Ερωτήματα σχετικά με τον διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες θέτουν η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

ΣτΕ: "Πράσινο φως" για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες

ΣτΕ: "Πράσινο φως" για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες

Θεμιτή έκρινε το ΣτΕ τη δυνατότητα που έδωσε η Διοίκηση στους διαγωνιζόμενους να έχουν πρόσβαση σε στοιχεία των ανταγωνιστών τους, αναφορικά με την προμήθεια του πληροφοριακού συστήματος που θα εκδώσει τις ηλεκτρονικές ταυτότητες.

Γονείς με το παιδί τους

Κύπρος: Διαμάχη για την αναγραφή ονομάτων πατρός και μητρός στις ταυτότητες - Τα προβλήματα και οι διακρίσεις

Μεγάλη συζήτηση για το θέμα της αναγραφής των ονομάτων πατρός και μητρός στις ταυτότητες έχει ανοίξει στην Κύπρο. Γιατί υπάρχουν σκέψεις για αφαίρεσή τους. Οι διακρίσεις που υφίστανται παιδιά αγνώστων γονέων ή μεταναστών.

Γεροβασίλη: Στα αζήτητα ο διαγωνισμός για τις νέες ασφαλείς ταυτότητες

Γεροβασίλη: Στα αζήτητα ο διαγωνισμός για τις νέες ασφαλείς ταυτότητες

Αγνοείται ο διαγωνισμός που "έτρεχε" επι ΣΥΡΙΖΑ για τις νέες ταυτότητες καταγγέλλει η Όλγα Γεροβασίλη και τονίζει την ανάγκη για προδιαγραφές ασφάλειας στις διαδικασίες έκδοσης με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις για δράση κυκλώματος.

Η κυβέρνηση Σημίτη συγκρούσθηκε σφοδρά με την εκκλησία για τις ταυτότητες και την αναγραφή του θρησκεύματος σε αυτές (φωτογραφία αρχείου)

Εκκλησία: "Μαγαζί γωνία" από τις ταυτότητες μέχρι τον κορονοϊό

Από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στον Ανδρέα Παπανδρέου, από τον Κώστα Σημίτη στον Κώστα Καραμανλή και από τον Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όλοι οι πρωθυπουργοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ισχύ της Εκκλησίας. 

Οι νέες ψηφιακές κάρτες των πολιτών της Εσθονίας. Αντίστοιχες αστυνομικές ταυτότητες θα έχουν και οι Έλληνες πολίτες από το 2021

Νέες ταυτότητες: Πότε έρχονται - Οι αλλαγές και το υπερτσίπ

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε ότι οι νέες ταυτότητες α λα Εσθονία θα είναι έτοιμες στα τέλη του 2021, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2020 θα λειτουργεί η ψηφιακή πύλη του κράτους για τους πολίτες

Τέταρτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020", την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019. Στο βήμα ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Πιερρακάκης: Έρχεται η ψηφιακή ενημερότητα και ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες

Στις νέες ταυτότητες, καθώς επίσης και στην νέα ψηφιακή διάθεση της φορολογικής ενημερότητας αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Νέες ταυτότητες: Τι αλλάζει με το σούπερ τσιπ - Θα έχουμε έναν αριθμό για όλα

Νέες ταυτότητες: Τι αλλάζει με το σούπερ τσιπ - Θα έχουμε έναν αριθμό για όλα

Το τσιπ που θα φέρουν θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του κατόχου τους: ονοματεπώνυμο, φορολογικά, ασφαλιστικά ακόμα και την άδεια οδήγησης - Θα αναγράφεται και ο επονομαζόμενος και αριθμός φορολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Οι νέες ψηφιακές κάρτες των πολιτών της Εσθονίας. Αντίστοιχες αστυνομικές ταυτότητες θα έχουν και οι Έλληνες πολίτες από το 2021

Νέες αστυνομικές ταυτότητες: Το πρότυπο της Εσθονίας - Πώς θα λειτουργούν

Η αλλαγή της αστυνομικής ταυτότητας είναι πιο κοντά από ποτέ. Τι προσφέρουν στους πολίτες της Εσθονίας οι εθνικές τους ταυτότητες, τις οποίες θεωρεί πρότυπο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης;

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρία ενάντια στην έκδοση νέων ταυτοτήτων, Κυριακή 13/5/2018. (EUROKINISSI)

Αστυνομικές ταυτότητες: Από τις λαοσυνάξεις και τα τσιπ, στην κάρτα του πολίτη

Η πολυσυζητημένη υπόθεση με τις αστυνομικές ταυτότητες που μετρά 20 και πλέον χρόνια. Από την αφαίρεση του θρησκεύματος και την φήμη για τοποθέτηση μικροτσίπ μέχρι την ανακοίνωση της "Κάρτας του Πολίτη". Οι αλλαγές που καθυστερούν και οι αντιδράσεις.

Καταγραφή δαχτυλικού αποτυπώματος

Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες - Έρχεται η «Κάρτα του Πολίτη»

Η διαγωνιστική διαδικασία θα επαναπροκηρυχθεί με νέες προδιαγραφές, ώστε τα νέα έντυπα ταυτότητας να περιλαμβάνουν πέραν των στοιχείων ταυτότητας και όλα τα αναγκαία στοιχεία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, όπως ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ενδεχομένως και τον ΕΦΚΑ.

Καταγραφή δαχτυλικού αποτυπώματος

Έρχονται το 2020 οι νέες ταυτότητες υψίστης ασφαλείας - Πόσο θα κοστίζουν στον πολίτη

Προκηρύσσεται τις προσεχείς μέρες ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο εξάμηνο. Αναλυτικά οι "ζώνες" ασφαλείας της νέας ταυτότητας.

Η νέα ταυτότητα όπως αναμένεται να είναι μετά την αλλαγή που επιβάλλει η Κομισιόν

Νέες ταυτότητες - Πιστεύετε ότι θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας;

Βιομετρικά και πρόσβαση σε πληροφορίες τραπεζικών λογαριασμών επιτάσσουν από την Κομισιόν ως "όπλο" της νέας ευρωπαϊκής ταυτότητας προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια στην ΕΕ. Εσείς τι γνώμη έχετε;

Η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Νέες ταυτότητες: Οικονομικό προφίλ και βιομετρικά δεδομένα υποχρεωτικά

Η Κομισιόν παρουσίασε νέα μέτρα με σκοπό να στερήσει σε τρομοκράτες και εγκληματίες τα μέσα και το χώρο για ανάληψη δράσης. Τι πρόκειται να αλλάξει στις ταυτότητες για όλους του Ευρωπαίους πολίτες

Καταγραφή δαχτυλικού αποτυπώματος

Έρχονται νέες ταυτότητες με υποχρεωτικό δακτυλικό αποτύπωμα

Οι νέες ταυτότητες περιλαμβάνονται στα σχέδια της Κομισιόν που έχουν ως στόχο την ασφάλεια στην Γηραιά Ήπειρο με τα κράτη-μέλη να καλούνται να τις υιοθετήσουν το συντομότερο - Θα περιλαμβάνονται και βιομετρικά στοιχεία