Μαρκογιαννάκης: Μου έταξαν ΔΕΚΟ για να μην είμαι ξανά υποψήφιος. Με βλέπουν σαν ξερολούκουμο

Μαρκογιαννάκης: Μου έταξαν ΔΕΚΟ για να μην είμαι ξανά υποψήφιος. Με βλέπουν σαν ξερολούκουμο
Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης Eurokinissi

Ο βουλευτής Χανίων, τον οποιο ο πρόεδρος της ΝΔ έχει αποφασίσει να μη συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις επόμενες εκλογές δήλωσε σε συνέντευξη του ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του προσέφερε ανταλλάγματα. Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης ετοιμάζεται να διορίσει αρίστους στο δημόσιο

Την αντίδραση και καυστικά σχόλια Μαξίμου και Κουμουνδούρου προκάλεσαν δηλώσεις του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος σε συνέντευξη του στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης υποστήριξε πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνάντηση τους, του πρότεινε ανταλλάγματα για να μην τον συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

“Στο ραντεβού ο πρόεδρος μου είπε ότι ήθελε να κάνει ανανέωση και έτσι εγώ δεν είχα θέση στο ψηφοδέλτιο. Μου πρότεινε θέσεις διοικητή σε ΔΕΚΟ ή άλλους οργανισμούς. Μου πρότεινε όποια ΔΕΚΟ θέλω ή οποία Ανεξάρτητη Αρχή θέλω. Του είπα πως έχω δουλειά και δεν θέλω επαγγελματική αποκατάσταση. Εκεί σταμάτησε η κουβέντα” υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Ο κ.Μαρκογιαννάκης είπε επίσης ότι δέχθηκε πιέσεις να είναι υποψήφιος δήμαρχος Χανίων αλλά δεν το δέχθηκε γιατί ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι καταστροφικός, αναφέροντας μάλιστα ότι την πρόταση αυτή του έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποια φέρεται ότι θα μετακινηθεί από την Α’ Αθήνας στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Χανιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μαρκογιαννάκης στις 23 Αυγούστου είχε ανακοινώσει μέσω twitter ότι ο κ.Μητσοτάκης σε συνάντηση τους στις 19 Αυγούστου του είχε δηλώσει πως αποφάσισε να μην τον συμπεριλάβει στο συνδυασμό της ΝΔ στα Χανιά. Μάλιστα ο βουλευτής είχε προαναγγείλει τότε ότι θα επανέλθει.

Μάλιστα ο κ.Μαρκογιαννάκης στη συνέντευξη του αποκάλυψε ότι έχει επαφές με άλλα κόμματα (δείχνοντας ΚΙΝΑΛ και ΑΝΕΛ), χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του ξερολούκουμο, και αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

«Ως αποζημίωση στους κομμένους βουλευτές του, όπως αποκάλυψε ο κ. Μαρκογιαννάκης, ο κ. Μητσοτάκης τους παραχωρεί “μέρισμα” στο Δημόσιο. Ή όποια ΔΕΚΟ διαλέξουν!», σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

«Έτσι δεν αποδεικνύεται μόνο ότι διακατέχεται από το οικογενειακό σύνδρομο της ιδιοκτησίας του κράτους. Αλλά και ότι προτίθεται να συνδυάσει τις μαζικές απολύσεις και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους με διορισμούς αρίστων.

Τζάμπα αγχώνεται πάντως. Δεν θα του δώσει ποτέ ο λαός τη δυνατότητα να διαμοιράσει τα ιμάτια του κράτους», υπογραμμίζει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα